Što morate znati o povremenom seksu?

Povremeni seks nakon razvoda ima različito značenje različitim ljudima, a žene često brkaju intimnost s ljubavi i na kraju se nađu povrijeđene. Tko razmišlja o takvom potezu u svom životu, neka pročita ovih deset pravila.

 

1. Budite iskreni. Istražite svoje najdublje razloge zbog kojih želite usputni seks, kao i što to znači za vas, naglašava terapeutkinja Cindy Holbrook za Your Tango. Dobro razmislite želite li nekog samo za seks bez bilo kakvih veza ili trebate nekog s kime ćete poslije popričati i imati barem neke zajedničke interese.

 

2. Budite izravni. Objasnite što želite od veze u ovom trenutku i nemojte biti neodređeni. Ako želite samo seks, jasno to i recite, kao i želju da sve bez ljutnje možete prekinuti u bilo kojem trenutku.

 

3. Halo, realnost zove. Svaka veza koja se bavi samo seksom nikada nije dugotrajna. Morate biti svjesni da imate dogovor samo zbog fizičkog zadovoljstva i mogli biste ostati povrijeđeni ako se umiješaju osjećaji.

 

4. Sigurnost. Čak i ako samo tražite povremeni seks te mislite da je to barem lako, uvijek budite na oprezu jer postoje svakakvi ljudi na ovom svijetu. Ako ste nekog primjerice upoznali putem društvene mreže, učinite sve što možete da saznate važne činjenice o njemu.

 

5. Zaštitite se. Nemojte zaboraviti na osnovne stvari poput sigurnog seksa i dobro razmislite s kime se upuštate u odnose.

 

6. Emocije. Svako malo sami sebe podsjetite da se radi isključivo o fizičkoj vezi i seksu. Nemojte zamijeniti sreću i zadovoljstvo koje osjećate zbog seksa iluzijama o novoj vezi jer biste se mogli razočarati.

 

7. To nije hodanje. Ako je u pitanju samo seks, onda zaboravite spojeve s večerama i izlascima.

 

8. Ne vodite ga kući. Taj dio života ne povezujte sa svojim domom, posebno ako imate djecu. Osim toga, nikada ne možete znati o kakvoj se točno osobi radi pa je prvi put i bolje da ne zna gdje živite.

 

9. Kraj afere. Kada odlučite raskinuti ili je to učinila druga strana, smognite snage da to ne gledate kao poraz i okončanje veze jer ona to nikada nije ni bila.

 

10. Seks s bivšim. Nemojte upasti u zamku i u trenucima slabosti pristati na seks s bivšim. Previše ste povezani da bi to bio samo usputni seks, a kada se probude stare emocije, bit će vam još teže.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...