Orkansko jugo stvaralo poteškoće

Orkansko jugo koje je na mahove puhalo brzinom i do 85 kilometara na sat i stvaralo valove koji su na otvorenom moru dosezali i četiri metra, a u kanalu do dva metra, jučer je ometala pomorski promet.

Tako je nekoliko brodova ili kasnilo ili uopće nisu isplovili iz luka.

– Brod Anamarija, koji je ujutro isplovio iz Rave u 5.15 sati, zbog jakog juga nije mogao pristati u Maloj Ravi i u Malom Ižu. Isti brod nije isplovio ni u 10 sati za Sali i Zaglav, a upitno je bilo i isplovljavanje za Iž i Ravu, koje je prvotno bilo odgođeno s redovnih 15 na 16.30 sati. Ipak, trenutačno ne mogu sa sigurnošću tvrditi hoće li biti još odgoda, ali sudeći po vremenu i prognozama mislim da bi još neke veze mogle biti otkazane, rekao je jučer Željko Žonić iz operativne službe Jadrolinije. Dodao je da je uz brod Anamariju katamaran Silba isplovio, ali najvjerojatnije će imati problema s pristajanjem u pojedinim lukama.

U trajektnom prometu je bilo manjih problema s vjetrom i valovima pa su svi trajekti isplovili na vrijeme, ali trajekti koji su plovili prema sjevernim otocima, odnosno Istu, Olibu, Silbi i Premudi te prema Rivnju, Sestrunju, Zverincu i Molatu nisu pristajali u pojedinim lukama, odnosno zaobilazili su Rivanj i Sestrunj.

I katamaran Paula G&V linea, koji je trebao isploviti iz Zadra prema Ižu i Ravi u 10.30 sati, nije isplovio. Isti katamaran trebao je u 14.15 sati isploviti za Rivanj, Sestrunj, Božavu i Zverinac, ali ga je jako jugo zadržalo u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...