U padu helikoptera poginulo pet vojnika NATO-a

U padu helikoptera na jugu Afganistana poginula su petorica pripadnika NATO-ovih međunarodnih snaga (ISAF), priopćio je NATO u utorak, ne navodeći uzrok nesreće.

U kratkom ISAF-ovu priopćenju navodi se da se nesreća dogodila u ponedjeljak.

‘Uzrok pada helikoptera još se istražuje, ali prve informacije govore da na tom području u vrijeme nesreće nije bilo neprijateljskog djelovanja’, ističe NATO u priopćenju.

U priopćenju se ne navode ni informacije o nacionalnosti poginulih vojnika, ali američki i britanski vojnici čine glavninu međunarodnih snaga na jugu Afganistana.

Na jugu su raspoređene i australske snage.

Nesreća se dogodila istog dana kada su dvojica američkih vojnika i petorica afganistanskih policajaca i vojnika poginula u takozvanom internom napadu koji je izvela osoba u afganistanskoj vojnoj odori na nemirnom istoku.

Novi američki ministar obrane Chuck Hagel napustio je u ponedjeljak Afganistan ranije nego što je bilo planirano, nakon svog prvog posjeta Kabulu koji su obilježili bombaški napad blizu mjesta njegova susreta i nesuglasice s predsjednikom Hamidom Karzajem koji je optužio SAD za dosluh s talibanima.

Najteža takva nesreća dogodila se u kolovozu 2011. kada su talibani srušili transportni helikopter CH-47 Chinook, pri čemu je poginulo 38 ljudi, među kojima 25 američkih specijalaca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...