U Vatikanu se očekuje više od milijun ljudi: Danas inauguracijska misa pape Franje

Papa Franjo danas će i svečano biti ustoličen kao novi poglavar Katoličke crkve. Prema najavama iz Rima, na svečanoj inauguracijskoj misi na Trgu svetog Petra u Vatikanu na kojoj će novi Papa preuzeti službu, očekuje se oko milijun ljudi. Na veliku svečanost dolaze brojni europski i svjetski čelnici, predsjednici država i vlada te ministri, a među brojnim dužnosnicima, bit će i hrvatski predsjednik Ivo Josipović sa suprugom te ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić.

Središnji vatikanski trg ispunit će i na tisuće vjernika, koje je Papa pozvao da ne dolaze, nego da novac koji će potrošiti na putovanje, radije daju siromašnima.

Unatoč tome, interes za svečano ustoličenje novog, simpatičnog i skromnog poglavara Katoličke crkve je ogroman. Vjernici diljem svijeta žele uživo svjedočiti trenutku službenog preuzimanja pontifikata, zbog čega su u Vatikanu najavljene velike mjere osiguranja.

S nestrpljenjem će se iščekivati kako će Papa doći pred mnoštvo na trg, u papamobilu kao njegov prethodnik Benedikt XVI. ili šetnjom kroz mnoštvo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...