U Zagrebu se održava konferencija o korupciji: Gdje se griješi i kako dalje u borbi protiv korupcije?

U Zagrebu se održava konferencija pod nazivom “Dobro upravljanje u jugoistočnoj Europi: razmjena iskustava civilnog društva u borbi protiv korupcije”.

Konferencija se održava u sklopu projekta Civilno društvo za dobro upravljanje i borbu protiv korupcije u Jugoistočnoj Europi: Izgradnja kapaciteta za praćenje, zagovaranje i podizanje svijesti, financiranog od strane Europske komisije.

Organizacije civilnoga društva iz regije – Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija, Crna Gora, Albanija, Turska, razmijenit će svoja iskustva u području borbe protiv korupcije i istaknuti mjere potrebne za postizanje veće uključenosti civilnoga društva kao katalizatora za unapređivanje provedbe i učinaka protukorupcijske politike. Također, poseban naglasak bit će na ulozi nevladinih organizacija, kao i njihovim prilikama za umrežavanje i koordinaciju građanskih inicijativa u regiji.

Razgovarat će se i o glavnim izazovima civilnog društva u borbi protiv korupcije, gdje se griješi i kako dalje s borbom protiv korupcije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...