Upoznajte jednog od “napadnutih” kistanjskih bogoslova

U Kistanju je u ponedjeljak došlo do sukoba pravoslavnih bogoslova i mladih Hrvata. I dok je većina medija prenijela vijest o napadu na nevine mladiće, kistanjski HDZ je odmah upozorio kako je riječ o incidentnim mladićima čiji je mentor Aleksandar Bogojević nedavno osuđen na kninskom općinskom sudu na šest mjeseci uvjetne kazne zbog prijetnji smrću novinari i branitelju Željku Huljevu.

Portal Dragovoljac posjetio je Facebook profil jednog od napadnutih bogoslova, Momira Đukića. ‘Jedan od napaćenih i ugroženih pravoslavnih bogoslov iz Kistanja, po imenu Momir Đukić, koji je skupa s drugarima mirno prolazio cestom kod Kistanja, i sigurno nije nikoga provocirao, u obrani je ozlijedio šaku, pa je istu uslikao i stavio je na svoj Facebook profil, što nam je uvelike olakšalo posao u upoznavanju ovog budućeg pravoslavnog svećenika’, piše portal.

Mladić je tako na svom profilu stavljao pjesme poput ‘Ratko Mladić’ i ‘Na planini na Jelici sastali se svi četnici’. Od ‘sočnih’ statusa mladog bogoslova izdvojili su ‘Da se Dražin barjak vije, ne bi bilo Albanije!’, ‘Zaista lijepo gore…’ (uz zapaljene zastave Kosova i Albanije’, ‘Šta imate protiv gej parade: Pa ovako, imamo: palice, lanci, motke, kamenje’.

Od grupa koje je mladić ‘lajkao’ ističu se ‘50.000 članova koji bi volili da danas postoji Republika Srpska Krajina’ i ‘Možemo li skupiti 1.000 Srba koji bi išli na Kosovo ako se zarati?’.

Zanimljivo, Momir u svom profilu navodi kako je studirao u Vojsci Republike Srpske.

Posljednji status mladog bogoslova je ‘Nema stajanja dok pravda ne bude zadovoljena…’, uz koju je priložio vijest RTL televizije o ‘napadu u Kistanjama’.

‘Čekamo reakciju: odlučnog Milanovića, nadležnog ministra Jovanovića, pravdoljubivog Josipovića, uvijek odgovornog Pupovca, episkopa Fotija, Ranka Ostojića (posebno tebe, druže Ranko), Mladena Bajića (i tebe, druže Mladene), svih koji su komentirali događaj, kao i svih medija koji su priču sagledali iz četničkog ugla, od Jutarnjeg lista na dalje.’, piše Dragovoljac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...