Vrančić napokon priznao: “Razlog kašnjenja dovršetka ulica nije loše vrijeme!”

Tijekom aktualnog sata 39. sjednice Gradskog vijeća prevladavala su pitanja vezana uz komunalnu infrastrukturu. Oporbene vijećnike uglavnom je zanimalo zašto se kasni s dovršetkom radova na pojedinim gradskim ulicama smatrajući da se namjerno odugovlači kako bi se glasače oduševilo otvaranjem prometnica neposredno prije lokalnih izbora.

Neke je možda iznenadio odgovor gradonačelnika Zvonimira Vrančića koji je napokon otkrio široj javnosti da razlozi kašnjenja radova nisu loše vremenske nego financijske prilike. Pritom se pozvao i na “opstrukciju vlasti u Zagrebu” za koju smatra da je “namjerno Zadar ostavila po strani kad su se pojavile nevolje s EIB-om”.

– S Hrvatskim vodama i njezinim direktorom imamo dobar odnos, ali trpimo konstantnu opstrukciju od strane Vlade u Zagrebu. Prijetilo nam je da ostanemo bez ikakvih sredstava. Prije nego su se pojavili problemi s EIB-om, drugim gradovima prebačena su sredstva, dok su nama isto učinili tek nakon intervencije. Morali smo hodočastiti u Zagreb i Hrvatske vode kako bi se uspjeli izboriti da se osam projekata nastavi financirati iz redovitih sredstava Hrvatskih voda, požalio se Vrančić pozvavši oporbene vijećnike da pomognu sa svojim angažmanom vezano za ostale “opstrukcije”. Pritom je spomenuo i Centar za mlade za koji je, kako je rečeno, potrebno uputiti pismo namjere nadležnim ministarstvima kako bi se prostor Hrvatskih željeznica namijenio mladima, a na što su ukazali Željko Mikin, potpredsjednik ŽO SDP-a, kao i Vesna Sabolić, predsjednica ŽO HNS-a.Željeznički kolodvor Zadar (Foto: Žeminea Čotrić / Antena Zadar)

Sabolić je naglasila kako nije primjereno da mladi čekaju na Centar “za koji su njihovi roditelji izdvajali iz svojih džepova” dok zadarsko Kazalište lutaka, staru zgradu privremeno ponuđenu mladima koristi za skladištenje scenografije.

Premda se gradonačelnik pravdao da je učinio sve što je u njegovoj moći još prije 20 dana i da samo nije želio “nepotrebno stvarati aferu”, Sabolić je s nevjericom konstatirala: “To je nečuveno!” Također je istaknula prednost otvaranja Centra za mlade na Željezničkom kolodvoru upozoravajući da će “netko drugi uskočiti u taj prostor ako se pravovremeno ne reagira”. Mikin je predložio i svojevrsnu kompenzaciju u pokušaju otvaranja tvornice kulture mladih na prostoru HŽ-a uslijed koje bi, kako je rekao, ostalo i nešto novca Gradu Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...