Windows Phone bolji od iPhonea – u našoj regiji

U maniri dnevnih novina, naslov ipak zvuči bolje od pravog stanja stvari. Naravno da tržišni udio iPhonea i dalje izgleda nedostižno za Microsoftovu mladu mobilnu platformu, no niti broj prodanih uređaja u nekom razdoblju nije za zanemariti.

Kao što smo već pisali, Microsoft je objavio na blogu da se Windows Phone prodaje bolje od iPhonea u sedam tržišta na svijetu. New York Times nije stao na tom podatku pa je od IDC-a, na čijim podacima se temelji istraživanje, saznao i kojim je zemljama riječ. To su Argentina, Indija, Poljska, Rusija, Južna Afrika, Ukrajina i grupa srednjeistočnih zemalja među kojima je i Hrvatska. Znajući iz drugih izvora da je Hrvatska po broju prodanih uređaja ponajbolja u toj statističkoj regiji, možemo slobodno reći da i prodaja kod nas ima lijep udio u ovoj statistici.

Radi se o broju prodanih uređaja u zadnjem kvartalu prošle godine i treba imati na umu da je u svakoj od spomenutih zemalja prodano manje od 100,000 primjeraka telefona, no eto – izgleda da je iPhonea prodano i manje. S druge strane, treba uzeti u obzir da u dijelu tih zemalja nije bilo (u nekima još niti nema) najnovijih modela poput high-end Lumije 920 ili povoljne Lumie 620. Prema tadašnjem stanju na našem tržištu, vjerojatno se radi o HTC-ovim modelima s Windows Phone 8, ali i starijim Nokijinim modelima kao što su Lumije 610, 800 i 900 koje su tek u siječnju dobile nadogradnju na WP 7.8.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...