Za uskrsni vikend najavljena obilna kiša

Najavljeno toplije vrijeme nakon novih zimskih minusa konačno je stiglo, ali s njim ne i lijepi proljetni dani. Ako ste uskrsni vikend planirali provesti uživajući u prirodi, vrijeme bi vam moglo pokvariti planove. Naime, iz Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju obilne padaline. Narednih dana će biti promjenljivo do pretežno oblačno s čestom kišom, tijekom vikenda moguće i obilnijom. Uz jugozapadnjak i jugo, bit će malo toplije nego prethodnih dana.

Danas će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano, ujutro mjestimice uz maglu, u Slavoniji nisku naoblaku. Na Jadranu promjenljivo oblačno, uglavnom navečer i u noći ponegdje s kišom. Vjetar većinom slab južni i jugoistočni, na Jadranu slabo i umjereno, krajem dana na otvorenom moru i jako jugo. Osjetno toplije, najviša dnevna temperatura većinom od 6 do 11, na Jadranu između 11 i 15°C.

Sutra će biti pretežno, u Slavoniji i Dalmaciji promjenljivo oblačno, povremeno s kišom. Ponegdje se očekuje i obilnija oborina, posebice na sjevernom Jadranu i Gorskome kotaru. Vjetar uglavnom slab, u gorskim predjelima u početku umjeren jugozapadni, a u istočnim jugoistočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo, oslabjet će na sjevernom dijelu. Najniža temperatura većinom od 0 do 5, na Jadranu od 6 do 11 °C. Najviša dnevna između 5 i 10, u Dalmaciji i Slavoniji 10 i 15°C, ponegdje moguće i malo viša.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...