Zadar će prvi put biti redovito povezan avio linijom s Moskvom

Na zadarsko će područje od 15. lipnja pa do 12. rujna jednom tjedno stizati gosti iz Moskve redovitom zračnom linijom, pa čak možda i dva puta tjedno. Nakon boravka ruskih i bjeloruskih turoperatora na području Zadarske županije i upoznavanja s turističkim mogućnostima zadarskog kraja, došlo je do uspostavljanja čvrste suradnje pa će prvi put Zadar biti redovito povezan s Moskvom, a liniju uvodi S7 (Sibiria 7).

I do sada je bilo pokušaja povezivanja s ruskim turističkim tržištem, ali sve se svodilo na povremene čarter-letove. Redovna linija nešto je posve drugo pa su neki turoperatori već zakupili dio sjedala u zrakoplovu, a radi se o agencijama koje imaju ugovore s Turisthotelom, Pinijom, Punta Skalom, Ilirijom i Solarisom, piše Slobodna Dalmacija.

Bjelorusi će već od 7. lipnja, na Zračnu luku Zadar početi stizati čarterima, kao i gosti iz Ukrajine. Koliko je zadarsko područje spremno za goste s tih tržišta koji slove za vrlo kvalitetnu klijentelu koja puno troši.

 

Animator koji govori ruski

– Mi u Turističkom naselju Zaton imamo svake godine sve više gostiju iz Rusije, u prosjeku oko 200 do 300 svakoga dana do 15. rujna. Radi se o kvalitetnoj klijenteli, koju zanimaju više kategorije smještaja, hoteli s četiri ili pet zvjezdica. Kampove i mobilne kućice bolje ne nudite njima, ali hoteli ili apartmani više kategorije kod njih prolaze. To su sve avionski gosti koji ne donose hranu sa sobom, nemaju automobile, tako da ih zanimaju izleti, zabava i nisu gosti polupansiona koji će svakoga dana jesti u istom restoranu već vole obilaziti i posjećivati razna mjesta te probati više restorana – kaže voditelj prodaje Turističkog naselja Zaton i dobar poznavatelj ruskoga turističkog tržišta Ivo Bobić.

– S obzirom na to da smo mi family resort, često kod nas dođu ruske obitelji u kojima majka s djecom ostane čitavo vrijeme dok se otac vrati u Rusiju, pa opet dođe. Imat ćemo i animatora s poznavanjem ruskog jezika, jer su Rusi zauzeli 3. mjesto po broju dolazaka stranih gostiju – zaključuje Bobić.

 

Šupe: Značajan iskorak

– Uspostava redovne linije s Moskvom odlična je vijest za zadarski turizam, a bit će sličnih letova još s toga tržišta. Ima više kategorija gostiju s ruskog tržišta, ali radi se u pravilu o platežnim gostima koji vole trošiti i izvan hotelskog smještaja, naša im kuhinja odgovara, rado kupuju suvenire i odjevne predmete i vole zanimljive izlete i zabavu. Neće proći puno vremena i naši će se restorani početi prilagođavati jelovnicima pisanim na ruskom jeziku. U svakom slučaju, ovaj će iskorak puno značiti za zadarski turizam u cjelini – kazao je direktor TZ-a Grada Zadra Zvonko Šupe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...