Zadar izgubio, utakmica odluke sa Splitom

Pretposljednje kolo regularnog dijela sezone ABA lige donijelo je Zadru gostovanje u Mađarskoj kod Szolnokija i priliku da pobjedom kolo prije kraja izbjegnu završavanje sezone na posljednjem mjestu. Nije u tome uspio, Mađari su bili bolji i tako Zadrane i Splićane stavili u poziciju da im međusobni dvoboj u posljednjem kolu određuje i sljedeću sezonu…

Zadar je otputovao u Mađarskoj pun vjere i nade kako će izbjeći nervozu posljednjeg kola i utakmice “biti ili ne biti” protiv Splita. Međutim, Szolnoki je još jednom pokazao kako je značajno podignuo formu u posljednjih nekoliko tjedana, upisao je novu pobjedu i Zadranima produžio neizvjesnost.

Dvoboj Szolnokija i Zadra punih 17 minuta protekao je u gotovo potpu no izjednačenoj igri bez da je ijedna momčad uspjela stvoriti neku značajniju prednost.

Onda je u završnici prvog dijela došlo do pada koncentracije u igri Zadrana, Szolnoki je to iskoristio i preko Kalvea, Badera i Bella napravio je seriju 6:0 za prvo značajnije odvajanje.

Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Mađara 45:40 koje je odmah na početku drugog dijela dodatno povećano. Zadar je vrlo loše otvorio drugo poluvrijeme, prve koševe u drugih 20 minuta postigao je preko Travisa u 24. minuti, a Szolnoki se već bio odvojio na 52:41.

Pokušavali su se Zadrani vratiti u utakmicu, na trenutke su davali naznake da bi možda i mogli do preokreta, ali nisu imali konstantu u igri koja bi im to i omogućila.

U samom finišu treće dionice Vrbanc je približio Zadar na izglednijih minus pet (61:56), ali je odmah tricom odgovorio Šehović i zadržao domaćina u ugodnom vodstvu.

Niti ulazak u posljednju četvrtinu nije donio puno toga dobroga gostima. Gay je vrlo brzo ubacio pet poena u nizu i odveo Szolnoki na 70:59. Mučili su se Zadrani da bi se ponovno približili, no svaki pokušaj i svako kakvo-takvo smanjenje zaostatka naišlo je na odgovor domaćina. Tako je bilo i kada su se gosti približili na 73:66, ponovno je kobni Gay napravio 5:0.

Bila je to ključna serija nakon koje Zadar više nije imao nikakav odgovor. Szolnoki je mirno priveo utakmicu kraju i upisao devetu ovosezonsku pobjedu.

U pobjedi 90:79 Mađare su predvodili Florence s 23 poena, Bell s 14 i Gay s 13 poena. Kod Zadra Vrbanc je ubacio 20 poena dok je Delaš dodao 17.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...