Zadarski list i službeno u vlasništvu Novog lista

Iako se prodaja ove medijske kuće vlasniku Glasa Istre i Novog lista dogodila još krajem veljače, sada je i službeno – Zadarski list u stopostotnom je vlasništvu Andre Alberta Faggiana.

Sutkinja Trgovačkog suda u Zadru, Ardena Bajlo, provela je upis u sudski registar čime je došlo do promjene članova društva i osnivačkog akta po prijedlogu dosadašnjeg vlasnika, tvrtke RTD d.o.o. Temeljni kapital društva ostaje 124.800 kuna.

Članovi uprave i dalje ostaju Damir Maričić i Neven Klarin, za koje se nagađalo kako će postati budući vlasnici ovog dnevnog lista, inače, najčitanije tiskovine na našem području. No, to se nije dogodilo pa je nakon što je Tankerska plovidba tvrtku RTD prepustila zaposlenicima, nominalna kupovina Maričića i Klarina kulminirala je prodaji vlasniku Novog i Glasa Istre.

Očekivanja kako će Tankerska plovidba zadržati barem manji udio u vlasništvu ove tiskovine, pokazala su se kao puko nagađanja, jednako kao i informacije da će Zadarski list kupiti Reno Sinovčić, koji u svojem vlasništvu već ima većinu zadarskih medija.

Prema svim naznakama, ali i poznavateljima situacije, kupovina Zadarskog i pripajanje grupaciji Novog lista i Glasa Istre, logičan je slijed događaja, jer spomenute medijske kuće već godinama uspješno surađuju, a tiskara Novog lista ujedno je i mjesto gdje se tiska Zadarski list.

Dodajmo kako je i austrijska medijska grupacija Styria iskazala svoj interes za kupovinu ove medijske kuće, no do realizacije nije došlo zbog prevelikih očekivanja od strane same Styrie.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...