Zajednička akcija policije i Uskoka: Zaplijenili drogu vrijednu 600 tisuća kuna!

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke u suradnji sa PN USKOK-om te u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad sedam državljana RH starosti između 22 i 48 godina kojom prigodom je zaplijenjeno ukupno 37 kilograma droge marihuane.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 48-godišnji državljanin RH, organizirao zločinačko udruženje tako što je u zajedničko djelovanje povezao 6 državljana RH koji su tijekom 2013. godine sa teritorija R. Albanije i Kosova na područje R. Hrvatske, odnosno Zagreba i okolice u tri navrata prokrijumčarili najmanje 37 kilograma droge marihuane.

Dana 23. ožujka 48-godišnji organizator, 44-godišnjak i 48-godišnjak  privedeni su pritvorskom nadzorniku, a četiri osobe su ranije uhićene i već se nalaze u istražnom zatvoru. Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je protiv 48-godišnjeg organizatora podnesena kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Zločinačko udruženje iz čl. 328. KZ-a u svezi kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz čl. 190. st.2. KZ-a, a protiv ostalih pripadnika zločinačkog udruženja kaznena prijava zbog KD Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja iz čl. 329 st.1. KZ-a u svezi KD Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz čl. 190. st. 2. KZ-a.

Vrijednost zaplijenjene droge cijeni se na 600.000 kuna, dok bi u uličnoj preprodaji dostigla i znatno viši iznos.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...