Zbog zapošljavanja HNS-ovaca policija u Plinacrou?

Služba gospodarskog kriminaliteta MUP-a počela je nedavno istragu o spornom zapošljavanju novih djelatnika u državnoj tvrtki Plinacro tijekom 2012. godine, doznaje Globus. Navodno je policijski zahtjev za utvrđivanje nepravilnosti u poslovanju prilikom zapošljavanja novih djelatnika stigao u Plinacro prije mjesec dana.

Po spoznajama Globusa najsporniji od svih natječaja, odnosno zapošljavanja u Plinacrou jest zapošljavanje Zlatka Taritaša, supruga HNS-ove ministrice graditeljstva Anke Mrak Taritaš, iz listopada prošle godine.

Natječaj je, kako se sumnja, zapravo bio fiktivan, proveden je bez znanja uprave i objavljen samo na web-stranici tvrtke. Natječaj je, navodi Globus, ‘gurao’ samo predsjednik Uprave Plinacroa, HNS-ovac Mladen Antunović.

Osim Taritaša tad je zaposleno još troje djelatnika, pa je policija od Plinacroa zatražila na uvid cjelokupnu dokumentaciju o tome kada je i gdje raspisan natječaj za zapošljavanje četiri nova djelatnika. Doznaje se i kako mnogi od traženih dokumenata u Plinacoru, među njima niti zapisnik o provedenom natječaju.

Zlatko Taritaš dobio je posao u Plinacrou, iako nije bilo potrebe za novim inženjerima građevine. U Registru investicija, naime, Plinacro nije unio ni jedan novi projekt, a vrijednost njegovih investicija iznosi – nula kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...