Zmajlović: “Mirela Holy je licemjerna!”

Mihael Zmajlović ministar zaštite okoliša i prirode kazao je da je vladajuća koalicija Planom 21 dala obećanje građanima da će unaprijediti i poboljšati sustav upravljanja zaštićenim područjima, dakle nacionalnim parkovima.

‘U ovom prijedlogu zakona to je vrlo jasno vidljivo za sve one koji su ga i pročitali. Izjava da se ovim zakonom odustaje od Plana 21 mogu reći da je zlonamjerna, da je licemjerna i iznad svega da je netočna. Dakle, jedina motivacija za takvu izjavu mogu naći smo u želji da se našteti Vladi, a sve ostalo ostavljam da građani zaključe sami’, kazao je Zmajlović.

Na dodatni novinarski upit vjeruje li dakle da je Mirela Holy, njegova prethodnica, zlonamjerna, jer ona je to rekla, odgovorio je da je vrlo jasno u prijedlogu predviđeno unapređenje upravljanja zaštićenim područjima. ‘Ono što je evidentno da nacionalni parkovi, parkovi prirode više od 11 godina nad njima nije provođen upravni nadzor, ustanovljeno je da se novac trošio nezakonito i nepropisno i iz toga proizlazi nužnost da se to upravljanje zaštićenim područjima unaprijedi i u zakonu je to nedvojbeno navedeno i takvu odluku će nakon usvajanja zakona u Saboru Vlada donijeti posebnu uredbu kojom će osnovati jedno tijelo koje će upravljati zaštićenim područjima, ali tek kada se izradi stručna analiza koja je pri kraju’, objasnio je Zmajlović.

Na upit hoće li za nju tražiti sankcije, Zmajlović je rekao da neće.

‘Svatko odgovara za svoje izjave za ono što govori, a ovdje se radi naprosto o nečemu što ne stoji. Ovaj zakonski prijedlog u potpunosti je u skladu s Planom 21 i obećanjima kojima smo dali građanima. Meni kao ministru jedini je cilj unaprijediti upravljanje zaštićenim područjima i očuvati ovo nacionalno bogatstvo koje imamo’, kazao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...