Zuckerberg najcjenjeniji CEO

U istraživanju tvrtke Glassdoor u kojem sami zaposlenici ocjenjuju vodeće ljude tvrtki, najbolje je prošao Facebookov CEO, Mark Zuckerberg.

Naime, Zuckerbergove postupke podržavalo je čak 99% Facebookovih zaposlenika u 12 mjeseci koji su završili 24. veljače, dok ga je prošle godine u istom istraživanju podržavalo njih samo 85%. Istovremeno je prošlogodišnji vodeći, Appleov CEO Tim Cook, pao sa 99% na 85% odobravanja.

Glassdoor svake godine anketira stotine tisuća zaposlenika u vodećim tvrtkama u svim industrijama, te zatim objavljuje listu 50 najbolje ocijenjenih CEO-a. Na ovogodišnjoj listi je 20 CEO-a iz tehnoloških tvrtki, koji drže i vodeća dva mjesta. Naime, Drugi na listi su SAP-ov CEO-i Bill McDermott i Jim Hagemann Snabe, također sa 99% onih koji ih podržavaju.

Među tehnološkim CEO-ima visoko su pozicionirani i EMC-ov CEO Joe Tucci na sedmom mjestu, Qualcommov Paul Jacobs na osmom mjestu, Googleov Larry Page na 11-om mjestu, Salesforceov Marc Benioff na 13-om mjestu, Amazonov Jeff Bezos na 16. mjestu, Ericssonov Hans Vesterberg na 17. mjestu, i Appleov Tim Cook na 18. mjestu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...