Župan najavio obnovu ruševnih objekata u Obrovcu

Svečana sjednica gradskog vijeća Grada Obrovca i otvaranje obnovljenog trga u Obrovcu bili su glavni događaji jučerašnjeg obilježavanja Dana grada Obrovca i njegovog zaštitnika Sv. Josipa. Događaju su prisustvovali brojni visoki gosti iz političkog života Zadarske županije: saborski zastupnici Božidar Kalmeta i Branko Kutija, župan Stipe Zrilić zajedno sa zamjenicom Rajkom Rađenović te načelnici okolnih Općina.

Gradonačelnik Ante Župan osvrnuo se na ostvarene projekte u proteklom razdoblju i najavio nove.

– U idućem razdoblju u cijelosti ćemo renovirati ruševne objekte u staroj gradskoj jezgri, obnovit ćemo devastirane objekte u Žegaru, izgradit ćemo šetnicu i biciklističku stazu od Obrovca do Jankovića buka i izgradit ćemo društveni dom i osnovnu školu u Gornjem Karinu.

Ante Župan posebno je naglasio kako Grad Obrovac unatoč recesiji nije smanjivao socijalna davanja najugroženijim skupinama stanovništva. Tako Grad sufinancira rad dječjeg vrtića, prijevozničke linije, pomaže se staračkim domaćinstvima i drugi programi. Božidar Kalmeta upravo zbog provođenje socijalnih mjera pozvao je prisutne da podrže Župana na skorim izborima.

– Gradonačelnik je svojom odlukama pokazao ljubav i osjetljivost prema ovom gradu i građanima, kaže Kalmeta.

Župan Zrilić više se osvrnuo se na planove za budućnost koje je predstavio gradonačelnik.

– Vidim da Župan dobro radi, ima planove za budućnost i treba vašu potporu, kaže Zrilić.

U okviru sjednice godišnja priznanja Grada Obrovca dobili su Marin Jurjević iz Kruševa, za doprinos u području sporta i Miomir Švonja iz Žegara, nositelj OPG Švonja za doprinos u području poljoprivrede i stočarstva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...