BBC snima dokumentarac o Lepoj Breni

Ekipa britanske televizije BBC posjetila je Beograd s namjerom da snimi reportažu o Srbiji, noćnom provodu u tom gradu, ali i o Lepoj Breni, piše Blic.

“Bazirat ćemo se fenomenološki na povijest Balkana, ali isključivo na lijepe fenomene, budući da je bilo previše ružnih događaja, uglavnom ratnih. Srpska prijestolnica je u svijetu poznata po noćnom životu i to je između ostalog jedan od fenomena. Drugi je svakako Lepa Brena, koja će ostaviti trag u povijesti i koja je obilježila glazbenu scenu ne samo Srbije nego i velikog dijela Europe. Sve u svemu, pokušat ćemo u svijet poslati neku ljepšu sliku o Srbiji i cijelom ovom području”, rekao je producent Brian Lee.

Ovakav pristup Britanaca s jedne od najutjecajnijih svjetskih televizija Breni se izuzetno svidio, i rado će porazgovarati s njima.

“Baš mi je drago što imamo priliku da se našom glazbom i energijom predstavimo u svijetu. Drago mi je što ću dati svoj doprinos i radujem se razgovoru s britanskim novinarima jer bilo je vrijeme da svijet na nas počne gledati kao na dobar, miroljubiv i gostoljubiv narod, a ne kao na neki tamo svjetski zapećak u kojem se ratuje”, rekla je Brena za Blic.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...