Bivša urednica Voguea otkrila bizarne i brutalne istine!

Svima onima koji su se pitali kako je moguće da manekenke ostanu tako mršave, bivša urednica australskog Voguea Kirstie Clements odlučila je otkriti u svojoj šokantnoj knjizi “The Vogue Factor”. Nakon što je dobila otkaz, poslije 25 godina rada u Vogueu, Clements je odlučila na papir prenijeti sve tajne modne industrije.

Jedna od najšokantnijih stvari koje je napisala je kako je vidjela da manekenke jedu papirnate maramice prije revije kako bi se osjećale site, pri tom ne unoseći “neprijateljske kalorije”, piše Daily Mail, prenosi 24sata.hr

– Postoji kategorija mršavo, ali i “pariški mršavo” što podrazumijeva anoreksično stanje krhkosti i kostiju koje se ističu, a za većinu vrhunskih manekenki je ideal ljepote – kaže Clements.

Prisjećajući se jednog snimanja u Maroku, Clements je napisala kako tijekom trodnevnog zadatka, nije vidjela ni jednom top model da jede. Posljednjeg dana snimanja, manekenka se jedva držala na nogama i jedva je mogla držati oči otvorene, ispričala je.
Iznijela je i kako je saznala da mnoge manekenke svoju vitkost duguju bočicama infuzije koje primaju danima prije revije.

– Jedna ruska manekenka s dramatičnim režimom prehrane danima je samo primala infuziju, a zahvaljujući tome postala tzv. fit model, manekenka čije tijelo dizajneri koriste za prvotno isprobavanje svojih kreacija – otkriva Clements.

O bizarnim, tajnim i brutalnim istinama ne tako glamurozne manekenske profesije Clements je odlučila progovoriti u svojevrsnoj pobuni protiv medijskog mogula Ruperta Murdocha. U njegovom je vlasništvu i Vogue u kojemu je radila 25 godina, od toga 13 na mjestu glavne urednice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...