Bogat program Županijskih dana počinje 6. travnja

Župan Stipe Zrilić, predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar i prorektor Sveučilišta u Zadru Josip Faričić, u Maloj vijećnici Doma županije predstavili su program događanja povodom proslave 20. rođendana Zadarske županije.

– Od 6. travnja do 5. svibnja održat će se 96 raznih događaja za koje smo iz županijskog proračuna izdvojili 200 tisuća kuna. Pored Zadra, u realizaciji programa sudjelovat će još 15 jedinica lokalne samouprave. Planirano je čak 26 događaja s područja sporta, rekreacije i zdravstva, 19 izložbi, 5 predstavljanja knjiga, 9 javnih tribina, 5 koncerta i znanstveno-stručni skup na Sveučilištu, najavio je župan.

Više o znanstvenom skupu u Zadru, koji će se održati 23. i 24. travnja, kazao je prorektor Faričić.

– Znanstvenici, gospodarstvenici i zaposlenici Razvojne agencije, raspravljat će o različitim potencijalima društveno-gospodarskog razvoja Zadarske županije. Cilj je predstaviti zadarsko Sveučilište kao važan generator razvoja, ne samo na društveno-humanističkom području, nego napraviti iskorak i na područje gospodarstva, rekao je Faričić.

Za sudionike skupa, planiran je obilazak Zadra, Biograda, Vranskog jezera, Benkovca, tvrtke LTH Metalni lijev Benkovac, Asserie, Vjetroelektrane Bruška i Obrovca. Namjera je prezentirati zadarske potencijale i afirmirati Zadar i njegovo šire područje kao regionalno središte, inkubator razvoja i primjer djelovanja i umreženosti, kako se moglo čuti.

Željko Lončar, istaknuo je glavni dan proslave – Dan Zadarske županije, 16. travnja.

– Proslava ove godine počinje dva dana ranije. Dana 14. travnja, u nedjelju, održat će se misa u 19 sati u katedrali sv. Stošije na koju su pozvani svi građani. Na Dan Županije u 9.30 sati bit će položeni vijenci za sve pale za slobodu. U 10.30 sati u HNK Zadar održat će se Svečana sjednica na kojoj će biti podijeljene nagrade zaslužnima. U 20 sati u ŠC Višnjik snimat će se 500. emisija Lijepom našom na kojoj će nastupiti velik broj naših klapa i KUD-ova, kazao je Lončar.

Ulaz na sva događanja je besplatan. Kompletan program Županijskih dana 2013. možete pronaći na internetskim stranicama Zadarske županije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...