Buljat: “Otac je rekao da nije bilo nasilja i da mu ne bude sina”

Nakon što je javnost saznala da je Mario Mesnić (55), otac 20-godišnjeg Lovre osumnjčenog za ubojstvo majke Rene (55) i bake Nite (78), tražio policijsku pomoć radi obiteljskog nasilja svega desetak sati prije nego se zločin dogodio, stiglo je pojašnjenje iz PU zadarske što se točno dogodilo te večeri.

 

Divljao po kući

Na naš upit je li te večeri policija napravila propust, a to stoga što se po našoj informaciji otac žalio kako mu je sin pod utjecajem opojnih droga i da divlja po kući, ali da nije bilo intervencije jer je on policajcima koji su došli do njihove obiteljske kuće rekao kako se situacija smirila i da je Lovre zaspao očitovao se Marko Buljat, zamjenik načelnika PU zadarske. Njegov odgovor prenosimo u cijelosti.

– U noći s četvrtka na petak, odnosno s 28 na 29. ožujka 2013. godine u 00,03 sata policijski službenici I policijske postaje Zadar su, postupajući po dojavi 55-godišnjaka o navodnim problemima u obitelji, došli ispred obiteljske kuće u Ulici Pišteljak broj 12 u Zadru. Pozivatelj je policijske službenike dočekao u dvorištu te im rekao da je policiju nazvao zbog problema sa sinom, a koji je do dolaska policajaca otišao na spavanje.

Na izričite i direktne upite policajaca o tome je li bilo obiteljskog nasilja u bilo kojem obliku, pozivatelj je decidirano odgovorio da nije, te je odbio mogućnost i potrebu pozivanja djelatnika Hitne medicinske pomoći – stoji u odgovoru koji potpisuje Buljat, a gdje on nadalje navodi i:

 

“Ništa nije ukazivalo da ukućanima prijeti opasnost”

– Također je decidirano zatražio da se njegovog sina ne budi, i ne pokušava s njim obaviti razgovor kako se isti ne bi ponovno uznemirio – nakon čega Buljat odgovor zaključuje riječima:

– Kako iz njegove izjave nisu bili vidljivi elementi prekršaja ili kaznenog djela, te ništa nije ukazivalo da ukućanima prijeti bilo kakva opasnost, nije bilo niti osnove za postupanjem policijskih službenika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...