Čak 1,38 milijuna siromašnih u Hrvatskoj!

Na sjednici Vlade iznesen je šokantan podatak – Hrvatska ima čak 1,38 milijuna siromašnih građana prema kriterijima Europske komisije! Riječi su to potpredsjednika Vlade Branka Grčića.

Njihov će se broj smanjiti, rekao je, tek s gospodarskim rastom, koji će omogućiti i otvaranje novih radnih mjesta. No to neće biti tako brzo. Stoga je Vlada predstavila Ekonomski program koji je uputila na ocjenu u Bruxelles. U programu za ovu godinu Vlada predviđa gospodarski rast od 0,7 posto.

Teško da će rezultata biti, poručeno je u isto vrijeme iz središnjice HDZ-a. Vlada ima, kažu, potpuno pogrešnu ekonomsku politiku. Hitno nam treba hrvatska vrsta New Deala, ulazimo u EU, nemamo vremena, ključan je trenutak da iskoristimo geostrateški potencijal, turistički, poljoprivredni i energetski, smatra HDZ-ovac Domagoj Ivan Milošević.

Ne slažu se oko ishoda investicija, ne slažu se ni jesu li uklonjene investicijske barijere, no, ipak, slažu se oko brojnih projekata koje treba realizirati.

 

Rezultat Vlade elementarna nepogoda

Rezultat ove Vlade je elementarna nepogoda za građane, rekao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor koji je zajedno s kandidatom za gradonačelnika Zagreba (HSLS-HSS-Zelena lista) Vladimirom Ferdeljijem održao konferenciju za novinare ispod prozora Vlade.

Ne znajući što se događa pod njegovima prozorom, Milanović je na sjednici rekao: Ljudi sad manje-više znaju šta su alternative u Hrvatskoj. Na nama je da ih svojim radom i rezultatima, a ne poziranjem i slanjem praznih poruka, uvjerimo da zaslužujemo njihovo povjerenje.

Također, premijer se hvalio da su pred realizacijom brojni projekti – od Vukovara, Slavonije, Kupara, Dubrovnika, Pelješkog mosta. Posebno je izdvojio željezničku prugu Botovo – Rijeka, investiciju vrijednu nekoliko milijardi eura.

Istodobno, siromašnim građanima sve je teže čekati bolja vremena koja nikako da dođu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...