Cijena stana 1.617 eura po metru četvornom

Cijene stanova tijekom ožujka bilježe nastavak pada, a prema podacima portala Crozilla.com bile su za 0,4 posto niže no tijekom veljače, s iznimkom Zadra.

Na godišnjoj razini, odnosno u usporedbi s ožujkom prošle godine najveću promjenu, odnosno pad cijena bilježe cijene stanova u Dubrovniku (-7,5 posto) i Zagrebu (-4,7 posto), dok porast bilježe cijene u Puli (1,4 posto) i Zadru (1,9 posto).

Naznake poboljšanja tržišta javljaju se s pojavom optimizma građana i približavanja turističke sezone, stoga se u mjesecima koji su pred nama možemo nadati porastu potražnje.

Rast cijena u Zadru, s obzirom na razmjere neprodanih stanova, te odobrenih a neprovedenih gradnji, nije izraz povećanja interesa kupaca koliko nade prodavača da će sezona, i to ova u kojoj ulazimo u EU, donijeti poboljšanje.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...