Članovi HDZ-a pripremaju pobunu, poslali otvoreno pismo Karamarku

Nezadovoljni stanjem u HDZ-u i smjerom u kojem stranka ide, dio članova HDZ-a preko odvjetnika Vladimira Gredelja uputio je danas otvoreno pismo predsjedniku Tomislavu Karamarku, piše Jutarnji list.

‘Obraćamo Vam se pred ukupnom hrvatskom javnošću i ukupnim članstvom HDZ-a, iz više razloga. Prije svega, HDZ svojim imenom sugerira da se radi o demokratskoj stranci. Demokracija, pak, pretpostavlja transparentnost, javnost i slobodu govora. Kao predsjednik stranke više ste puta naglašavali potrebu izgradnje ‘novog’ HDZ-a što smo shvatili kao ‘bolji, demokratičniji i slobodoumniji’ HDZ, no nažalost svaki dan svjedoci smo da procesi unutar stranke idu u potpuno drugom pravcu’, stoji u pismu u kojem je također i poziv za tiskovnu konferenciju zakazanu za ponedjeljak, 15. travnja, u 10.30 sati u zagrebačkom hotelu Westin. Kako piše Jutarnji list, potpisnici pisma ističu kako će upravo na toj konferenciji obavijestiti Karamarka i vodstvo stranke ‘o nekim od antidemokratskih procesa u HDZ-u, kako na području njihova djelovanja tako i šire’.

‘Odvjetnik Gredelj, među ostalim, na konferenciji će objasniti zašto smo se odlučili na ovakvu neuobičajenu formu komunikacije i tko smo to ‘mi’. Na ovaj korak odlučili smo se kako bi spriječili nenadoknadivu štetu za našu stranku jer čvrsto vjerujemo da HDZ pripada svim njenim članovima, i ne samo živima’, zaključeno je u pismu potpisanom s ‘članovi HDZ-a’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...