Dan Općine Bibinje: mimohod prema Polači kreće u tri sata ujutro

U Bibinjama je u četvrtak predstavljen program proslave Dana Općine, koja ove godine slavi 20-tu obljetnicu utemeljenja, a ujedno se obilježava 22-a godišnjica pogibije hrvatskog redarstvenika Franka Lisice, stradalog u Polači 2. svibnja.

Bibinjci se ujedno sjećaju još četiri sumještana i hrvatska branitelja, koji su također smrtno stradali u Domovinskom ratu.

U srijedu, 1. svibnja, u tri sata poslije ponoći će sa Trga dr. Franje Tuđmana krenuti mimohod prema Polači. Na mjestu pogibije Franka Lisice na brdu Štikovača u Polači položit će se vijenci u 11 sati.

– Dostojanstveno ćemo odati počast svom mještaninu, to je naša mala žrtva za sve one koji su dali najvrjednije i najsvetije za našu domovinu Hrvatsku. Pozivamo sve mještane i članove udruga proizašlih iz Domovinskog rata da nam se priključe u mimohodu – istaknuo je načelnik Nino Šimunić.

Središnja proslava Dana Općine bit će 2. svibnja u 11 sati, kada će biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj će biti dodijeljena priznanja.

Ivan Šimunić, predsjednik Općinskog vijeća, u četvrtak je predstavio i strategiju razvoja općine Bibinje do 2018. godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...