Dividendom Luke Dubrovnik gradu 720 tisuća kuna

U točki rebalansa gradskog proračuna za riječ se javio Božidar Memed u ulozi direktora Luke Dubrovnik, koja je odlučila podijeliti dividendu, čime će Luka biti prva tvrtka u proračunu Grada.

– Povećanje prihoda iznosi 720 tisuća kuna, namjenjeno za novi projekt komunalne marine u Gružu. Nek se konačno krene u realizaciju projekta komunalne marine u Gružu – kazao je Memed.

Gradonačelnik Vlahušić pohvalio je rad članova uprave Memeda i Zijadića, koja je ostvarila dobit 6 milijuna kuna, od čega će Grad dobiti 720 tisuća i ‘grad će biti bogatiji za 3 milijuna kuna’.

– Zahvaljujem se i Niku Šalji što je vodio Luku na taj način. Grad Dubrovnik vodio je koncesiju i nad Batalom, za potrebe Luke Dubrovnik, to je prilog tih tisuću vezova – dodao je Vlahušić.

Na prozivke iz oporbe kako se rebalansi rade na svakoj sjednici, Vlahušić je odgovorio:

– Grad Dubrovnik će dočekati i druge gradonačelnike, povećava se proračun temeljem tri stvari, da plaća račune dan za dan, drugo da trgovačka društva temeljem dobiti i ispunjanjaju planova u cijelosti i da država plaća svoje. Dodajem i EU fondove koji bi uvijek imali novac za nas. Ja sam ta četiri cilja postavio. Neka takva stihija bude i narednih 20 godina. Ako netko može bolje od mene, svaka čast! – odgovorio je Vlahušić.

Na zaključenju rasprave, gradonačelnik je ušetao u vijećnicu ne znajući koja je točka u pitanju, te je zamolio predsjednicu Gradskog vijeća da mu pomogne prisjetiti se. Izmjene i dopune Proračuna jednoglasno su donesene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...