DORH istražuje HDZ, prijavila ga koalicija SDP, HNS i HSU

Uz aferu s plakatima, HDZ će morati DORH-u i policiji objasniti jesu li posredstvom Millenium promocije financirali kampanju. Prijavila ih je koalicija SDP, HNS i HSU, piše 24sata.hr.

Plakat na kojem bijela ruka drži križ a druga nedefinirane boje zvijezdu petokraku izazvao je razdor u Sisku, piše 24sata.hr.

Poseban problem je što se HDZ ni s kim od koalicijskih partnera koji su potpisani pod taj plakat nije prethodno konzultirao. Kao ni za letak u kojem se uz fotke rokera u petokraci poručuje da Sisak ne treba ići u tom smjeru.

Lokalni sisački ogranak HSLS-a u ponedjeljak će imati izvanredni sastanak, na kojem će odlučiti hoće li ostati u koaliciji s HDZ-om. Pored afere s plakatima, HDZ će morati Državnom odvjetništvu i policiji objašnjavati jesu li posredstvom Millenium promocije financirali kampanju. Pod takvom sumnjom prijavila ih je koalicija SDP, HNS i HSU.

‘Mi smo već ispitani o slučaju nakon prijave’, potvrdila je za 24sata.hr Kristina Ikić Baniček, gradonačelnička kandidatkinja.

Prošli tjedan koalicija je zbog sumnje u izvlačenje novca prijavila gradsku upravu na čelu s Dinkom Pintarićem i upravu Sisačkog vodovoda. Grad i Vodovod potrošili su 242.000 kuna da im Millenium promocija i povezana tvrtka obave tri usluge. Napravljene su dvije komunikacijske strategije i trebalo je educirati zaposlenike o odnosima s javnošću. Millenium je u isto vrijeme radio kampanju HDZ-u i HSP-u AS za izbore za Europski parlament. U prijavi se navodi da plaćene usluge nisu obavljene. Iz Grada, Vodovoda i Milleniuma prije su odbacili takve navode.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...