Erslan: “Ovo nismo mi!”

Predzadnje, 21. kolo A1 ženske košarkaške lige neslavno je završilo za ŽKK Zadar. Pobjedu su odnijele gošće iz Omiša, koje su domaće savladale rezultatom 43:59.

Od samog početka susreta Zadranke igraju s puno nervoze. Radi se o utakmici koja bi Zadrankama pružila mirno zadnje kolo, ove nedjelje, u Splitu te siguran ostanak u ligi.

Ipak, ostanak će ovisiti o zadnjem kolu i rezultatima Pule i Splita u nadolazećim utakmicama.

Omišanke od početka utakmice vode i već prva četvrtina završava rezultatom 11:20.

U drugoj četvrtini Zadranke napadaju i rade seriju 8:0, ipak, niz je prekinut, a na poluvrijeme odlaze s rezultatom 22:31. U prvom poluvremenu koševe za Zadar postižu samo Štrmelj (6), Nikpalj (9) i Majstorović (7).

Prvi koš u nastavku postiže Erslan i to nakon četiri minute igre za 25:35.

Nakon naznaka izjednačenja, Omiš opet dominira i u četvrtoj četvrtini.

Nakon pet minuta igre dolazi do pete osobne Davorke Balić, ali i ozlijede glave u “sudaru” s igračicom Omiša ( Dinčić).

Četiri minute prije kraja na semaforu je 37:54.

Brzo nakon pete osobne Balić, petu dobivaju Erslan A. pa i Lara Nikpalj. Veliki broj osobnih radi Zadar. Na dvije minute do kraja njih čak 25, dok ih Omiš ima svega 16.

Na minutu do kraja petu osobnu dobiva i Žana Cvjetković, a petorku Zadra čine mlađe igračice: Baždarić, Frakin, Bodrožić, Pavičić i Erslan Marta.

Susret završava s finalnih 43:59 za Studenac Omiš.

 

Kalajžić Ivo, trener Studenac Omiša

– Ova utakmica je trebala i nama i Zadru kao važna pobjeda. Mogla je ići nama i njima, a išla je nama. U zadnjem kolu moramo dobiti i mi i oni. Utakmica je bila previše u grču. Mi smo se opustili malo više i dobili utakmicu.

 

Antonia Erslan, Zadar

– Nemam puno za komentirati. Loš početak. Sve što smo napravili bilo je krivo, u prijevodu, nismo napravili ništa. Ovo je jedna od najlošijih utakmica.

Do Splita se promijeniti može samo volja, da odigramo tu utakmicu kako znamo jer ovo nismo mi.

 

Marija Mazija

Čestitam ekipi Omiša.

U deset godina nisam doživjela da ekipu ne možete “probuditi”. Jedna osvojena lopta u cijelu utakmicu. Nakon odličnog starta, ekipa je pala, kazala je trenerica Zadra i nastavila riječima:

– Nakon dobrog početka na početku sezone i truda, treninzi su se sad jednostavno počeli odrađivati. Od početka sam naglašavala da smo mi ekipa koja treba trenirati. Antonia Erslan je nestala, izgubila se iz vida.

Uzimam sebi zamjerku što ih nisam razbudila. Ne znam je li ovo utakmica u kojoj su napokon shvatile važnost treninga. Imamo još jednu utakmicu i trebamo se boriti do kraja, zaključila je Mazija.

Zadnje kolo igra se u nedjelju u 16 sati, a ekipu Zadra će udomaćiti ekipa Splita.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...