Europska komisija danas o Srbiji, Kosovu i Makedoniji

Europska komisija objavit će danas izvješća o napretku na putu za EU za Srbiju, Kosovo i Makedoniju. Izvješću za Srbiju bit će priložen i komentar Catherine Ashton o propalom dijalogu o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine. Ashton je, inače, stigla u posjet zemljama Zapadnog Balkana, a još nije isključeno i da posjeti Srbiju i Kosovo.

Srbijanski državni vrh ponavlja da danas nije Dan D. Vjeruju da izvješće Catherine Ashton, kakvo god bilo, ne znači kraj dijaloga, a to je ono što Srbija svakako želi, kaže prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić.
“Mi nismo imali problem s tim što je i kako radila Catherine Ashton. Mi smo imali problem s tim što Priština nije pristala ni na kakav ustupak, a od srpske se strane to cijelo vrijeme tražilo”, rekao je Vučić.
Catherine Ashton na balkanskoj će turneji posjetiti Crnu Goru, Albaniju i Makedoniju, a nije isključeno ni da će se sastati s sa srpskom i kosovskom stranom.
“Generalno govoreći, glavna je tema njenog posjeta europska perspektiva ovih zemalja, a visoka predstavnica sigurno će tu perspektivu potvrditi”, istaknula je glasnogovornica Europske komisije Maja Kocijančić.
Šefovi diplomacija Europske unije idući tjedan u Luxembourgu raspravljat će o izvješću Komisije za sve tri zemlje, a konačnu odluku donijet će šefovi država i Vlada na summitu u lipnju.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...