Evo što trebate činiti da biste izgledali mlađe

Koža stari na suncu, voda čisti organizam, bijeli zubi najljepši su ukras lica. Te i još neke beauty mantre morate naučiti i primijeniti ih i uvrstiti u svakodnevnu rutinu.

Odjeća i šminka mogu vam dodati i oduzeti godine. No da biste se uistinu osjećali dobro, najvažnija je njega. Evo kojih pravila se trebate držati i sigurno ćete izgledati svježije i mladoliko.

Čuvajte zube i držite ih bijelima 
Zdravi i lijepi zubi, najljepši su ukras lica. Možete ih malo izbijeliti specijalnim pastama za pranje, čišćenjem kod zubara. Za lijepe zube svakako je dobro odbaciti cigarete, kavu i alkohol. Redovito posjećujte stomatologa i njegovani i lijepi zubi učinit će da izgledate svježe i mlado.

Njegujte kosu 
Bez obzira na to koliko godina imali, ako vam je kosa ispucala i suha izgledat ćete starije. Svakako sakrijte izdajničke sijede, koje ste možda dobili zbog genetike, a ne zbog godina, no svakako vas čine starijima. Redovito se šišajte, jedite zdravu hranu, a za lijepu kosu dobro će doći i masaža vlasišta svaki dan prije spavanja.

Pijte puno vode
Svakodnevno unošenje velikih količina vode u organizam pomaže tijelu da se očisti, da izbaci toksine, a samim time koža vam izgleda mlađe i svježije. Za zdrav organizam i čisti ten popijte barem deset čaša vode dnevno.

Vlažite kožu 
Nakon pilinga kože, svakako je nahranite kvalitetnim kremama, a laganom masažom, prilikom nanošenja potaknite cirkulaciju.

Držite se podalje od sunca 

Znamo da je teško čuvati se sunca, kad smo zbog njega tako sretni, no previše izlaganja ne samo da će postarati kožu, već može uzrokovati oštećenja i što je još opasnije može uzrokovati rak. Klonite se sunca što više. Baš nikada nemojte zaboraviti nanijeti zaštitnu kremu kad izlazite.

Stavljajte kremu oko očiju 

Male izdajničke bore oko očiju najprije će otkriti koliko imate godina. Njegujte to područje jer je koža na tom dijelu jako tanka i treba dodatnu njegu. Čak i više nego li ostatak tijela. Zaštitite je kremama koje odgovaraju vašem tipu kože, a uvijek za svježinu možete probati i s prirodnim receptom, kriškama krastavca koje će osvježiti to područje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...