Google kažnjen u Njemačkoj

U Umagu su danas tehnološkom prezentacijom otvoreni 13. po redu WinDaysi. Tijekom sljedećih pet dana konferencija će okupiti više od 1.500 sudionika te ugostiti 127 vodećih domaćih i inozemnih stručnjaka u razmjeni znanja, iskustava, ključnih IT trendova i gospodarskih tema koje omogućavaju konkurentnije poslovanje. Prva četiri dana bit će posvećena aktualnostima i najnovijim Microsoftovim proizvodima, koji tvrtkama i pojedincima omogućavaju veću produktivnost i konkurentnost.

– WinDaysi 13 unijeli su svježinu u svijet tehnoloških konferencija. Više od stotinu predavača održat će 138 predavanja i šest radionica sudionicima će pružiti jedinstvenu priliku za usvajanje novih znanja – naglasio je Tomislav Tipurić, direktor sadržaja konferencije WinDays13 Technology.

Predstavnici Microsofta naglasili su kako na ovogodišnjoj konferenciji sudjeluje i desetak novih predavača, a svi će zainteresirani moći pratiti i posebnu seriju predavanja koja omogućava osvježavanje ili stjecanje temeljnih znanja. Moći će se čuti primjeri domaćih implementacija studija slučaja, primjena rješenja kao što su Windows 8, novi Microsoftov Office u klijentskoj i Office 365 varijanti, kao i novim inačicama SharePointa, Exchangea, Lynca i drugih. Sudionici će se moći iz prve ruke upoznati i s implementacijama novog SQL Servera, kao i obitelji Dynamics rješenja AX i CRM te novom verzijom Windows Azurea.

WinDaysi će biti i mjesto održavanja finala Software Startup Akademije, Microsoftove inicijative koja se provodila na fakultetima u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu i Splitu. Sutra će pet najboljih timova predstaviti svoje projekte, a njihovo predstavljanje koje je izdvojeno iz službenog sadržaja, moći će pratiti svi sudionici konferencije.

Poslovni dio konferencije, u četvrtak i petak, bavit će se podizanjem konkurentnosti, mogućnostima stvaranja novih radnih mjesta te traženjem načina za rast domaćeg gospodarstva, kako bi se što uspješnije uklopilo u europski okvir. Sudionici će dobiti uvid u budućnost poslovanja u četvrtoj industrijskoj revoluciji, kao i najbolje primjere prakse uspješnih tvrtki, sveučilišta ili institucija. Koji su izazovi u podizanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva objasnit će Stephane Garelli, profesor na International Institute for Management Development (IMD) i autor Godišnjaka svjetske konkurentnosti.

Posebna predavanja održat će i vodeći svjetski stručnjaci kao što su profesorica Silvija Gradečak s MIT-a i profesor Tamim Asfour s Karlsruhe Institute of Technology.

S mjesta događaja, kao i proteklih 12 godina, izvještavat će vas naša novinarska ekipa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...