Hardver Google Glass

Developeri i ostali sretnici koji su dobili prve primjerke Google Glassa na testiranje otkrivaju sve više detalja o ovom zanimljivom gadgetu. Među njima je i Jay Lee, koji je uz pomoć Liama McLoughlina uspio pronaći USB debugging opcije Glassa te isti povezati na računalo putem Androidovog ADB-a.

Na taj način developeri su dobili neke dodatne hardverske specifikacije samog uređaja, koji prema ADB-ovim informacijama ima dvojezgreni Texas Instrumentsov procesor OMAP 4430 i najvjerojatnije gigabajt radne memorije, od kojih je programerima dostupno 682 MB. Ostatak memorije rezerviran je za funkcioniranje hardvera Google Glassa, dok je operacijski sustav Android u verziji 4.0.4 (Ice Cream Sandwich), kako je bilo i očekivano.

Jay Lee nije uspio doći do točnih informacija o radnom taktu procesora. Navedeni mobilni procesor već je star nekoliko godina i performansama u rangu Tegre 2 (isti ili sličan čip korišten je u Amazonovom Kindle Fireu), no Glassu ionako nisu potrebne vrhunske performanse već mogućnost što duljeg rada na bateriji, dok obradu podataka većinom obavlja cloud ili smartfon.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...