HDZ predstavio svoje kandidate za Europarlament

Na konferenciji za novinstvo u prostorijama zadarskog HDZ-a predstavljeni su kandidati ove stranke za zastupnike u Europarlamentu s koalicijske liste HDZ-a, HSP-a “dr. A. Starčević” i BUZ-a.

Glavnu riječ imala je Dubravka Šuica, nositeljica liste od 12 kandidata koje je HDZ predložio za Europski parlament. Govoreći o rejtingu svoje stranke u predizbornim anketama, predsjednica HDZ-ovog Odbora za vanjsku politiku i bivša dubrovačka gradonačelnica, rekla je kako će izbori 14. travnja biti najveća anketa za HDZ.

Na novinarsku zamolbu da po uzoru na kolegicu iz SDP-a Ingrid Antičević Marinović pozove glasače na povjerenje, Šuica je na tečnom engleskom dokazala da vlada komunikacijskim vještinama na stranom jeziku. Bez obzira na to što je pored engleskog stekla i zvanje profesorice njemačkog jezika, istaknula je da će se boriti za očuvanje hrvatske tradicijske baštine i afirmirati hrvatski jezik kao 24. jezik Europske unije.

HDZ-ovci obećavaju glasačima očuvanje nacionalnog identiteta u EU uvjeravajući kako većina kandidata s njihove liste za Europarlament “već godinama hoda hodnicima Bruxellesa” te su veći dio svog radnog staža proveli u diplomaciji.

Uz  Šuicu, na konferenciji za medije nazočio je saborski zastupnik i član saborskog izaslanstva pri Parlamentarnoj skupštini NATO-a Davor Ivo Stier, diplomirani politolog Katoličkog Sveučilišta u Buenos Airesu.

Iako tek deveti na list, presici je nazočio i Krševan Antun Dujmović. Ovaj magistar političkih znanosti i voditelj Centra Europske unije pri Institutu za međunarodne odnose u Zagrebu, porijeklom je iz Zadra, iako živi u Zagrebu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...