HDZ uvjeren da nitko za Zadar ne može učiniti više ni bolje

U Muzeju antičkog stakla predstavljen je program HDZ-a i koalicijskih partnera za Grad Zadar za razdoblje 2013. – 2017. godine. HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Božidar Kalmeta predstavio je program “Zadar ne smije stati” po tko zna koji put ponovivši kako nitko za ovaj grad nije mogao učiniti više od aktualne lokalne vlasti, premda se o tome može samo nagađati s obzirom na to da je Zadar godinama poznat kao neosvojiva utvrda HDZ-a.

Da niti pred ove lokalne izbore ne sumnjaju u svoj primat među zadarskim biračima, potvrdila je Kalmetina tvrdnja kako će HDZ zajedno s koalicijskim partnerima pobijediti već u prvom krugu.

– Žele zaustaviti projekte poput Gaženice koja će otvoriti tisuće radnih mjesta. Dvije faze su napravljene, ali treća faza se ne gradi, a ako se tome ne suprotstavimo i neće se graditi. Luka Gaženica mora se završiti, a ne smijemo dopustiti gašenje administrativnog središta Zadar. Naime, provodi se tiha regionalizacija u kojoj Zadra nema, a tome se zadarski SDP i HNS ne žele suprotstaviti, rekao je Kalmeta.

U nastavku je Elvira Sterle, direktorica tvrtke “Vigens”, predstavila gospodarski dio programa, dok je liječnik Dario Nakić govorio o ulaganjima u zdravstvo i zadarsku Opću bolnicu.

Marija Pletikosa, ravnateljica Doma za odrasle osobe sv. Frane, kazala je nešto više o planovima zaštite socijalno osjetljivih skupina i prevenciji siromaštva. Javnosti manje poznata Iva Dunatov govorila je o projektima za mlade koji se već godinama vuku, poput Centra za mlade.

Kako je prije neki dan održana tribina “Stop devastaciji Zadra” na kojoj su građani izrazili nezadovoljstvo zbog uklanjanja zelenila s Poljane Šime Budinića, zbog čega je ona izgubila svoju desetljetnu i stoljetnu ambijentalnu vrijednost i postala neugodna zimi i ljeti zbog udara vjetra i sunca, teško je bilo ispustiti zadovoljni komentar dogradonačelnika Dražena Grgurovića. Naime, prilikom prezentacije dosadašnjih truda aktualne vlasti u smislu podizanja zadarske turističke atraktivnosti, zadovoljno je zaključio da je “Zadar pretvoren u jednu veliku pozornicu”.

Prezentacija programa otegla se preko sat vremena, a kako je u maloj prostoriji Muzeja antičkog stakla bilo previše zainteresiranih članova stranke i njezinih simpatizera te koalicijskih partnera, jedva da je bilo mjesta za novinare, koji su skup napuštali već nakon Kalmetinog govora obliveni znojem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...