Hrvatska pred 12.000 navijača uzvratila Mađarskoj za batine

Hrvatski rukometaši samo četiri puta u povijesti zabili su protivnicima manje od 20 golova. Triput su nas na to natjerali Francuzi, a jednom Mađari, prije dva dana u Veszpremu (20-18). Tukli su, udarali na sve strane, jedino su tako i mogli dobiti, priznao je kasnije Slavko Goluža.

– Vratit ćemo im. Jedva čekamo – najavio je utakmicu Blaž Lacković.

A u Areni je Hrvatska pokazala Mađarima tko je gazda. Početak iz snova od 5-0, ubrzo i 11-4 za Hrvatsku. Mađarska je bila razbijena, potučena. Izbornik gostiju dvaput je u 15 minuta morao tražiti minutu odmora i urlati na svoje igrače.

No ništa nije mogao promijeniti. Jer mađarski je brod tonuo sve dublje… A hrvatska torpeda bila su neumoljiva. I precizna.

Hrvatska je u prvom poluvremenu zabila 15 golova. Gotovo kao u cijeloj utakmici u Mađarskoj (18). Briljantni Domagoj Duvnjak uvalio je Mađarima šest komada u prvih 30 minuta igre. I za veliku prednost od šest golova.

U drugom dijelu naša prednost došla je i do 9 golova. Malo smo se opustili, Mađari su stigli na četiri gola, a izbornik Slavko Goluža pozvao je minutu odmora i poručio igračima:

– Počeli ste se šetati! Nije gotovo!

To su igrači ozbiljno shvatili i dodali gas. No pred kraj utakmice opet “šetnja” i Mađari su ublažili poraz. Na kraju gosti mogu biti sretni sa samo četiri gola zaostatka (30-26).

– Čestitke igračima. Nakon četiri godine opet smo u Areni pred ovim divnim navijačima. Nije nam bilo lako, Mađarska je jako dobra momčad, ali ušli smo u utakmicu na pravi način. Napravili smo prednost i do kraja je održavali. Malo smo se opustili pred kraj utakmice, ali najvažnije je da smo osigurali plasman na Euro u Danskoj – rekao je izbornik Slavko Goluža pred kamerama HTV-a nakon utakmice.

Hrvatska je ovom pobjedom osigurala prvo mjesto u kvalifikacijama za Euro u Danskoj sljedeće godine. Bit ćemo nositelji u ždrijebu što nam je bio i glavni cilj.

“Sve nam je išlo, hvala predivnim navijačima”

Baš mi je drago da je Arena bila puna. Hvala svima. Bilo je predivno. Odličnu smo utakmicu odigrali i iskupili se za poraz u Veszpremu. Trebali smo dobiti i tamo, ali eto. Dosta smo toga promašili. Danas nam je sve išlo, bilo je sve kako treba i zasluženo smo dobili, rekao je prvi strijelac Hrvatske Zlatko Horvat (osam golova).

– Bilo je teško. Imali smo malu krizu u drugom dijelu, ali izdržali smo. Idemo dalje, to je najbitnije. Mađari imaju dobru momčad, dobro su se borili. Ali najbitnije je da smo pokazali da smo prava momčad. Atmosfera je bila fenomenalna. Hvala navijačima. Nije lako napuniti ovakvu Arenu – dodao je Domagoj Duvnjak koji je zabio sedam komada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...