HSTEC d.d. u Hannoveru

Vodeći svjetski sajam alatnih strojeva i opreme za obradu metala EMO Hannover 2013., koji se održava od 16. do 19. rujna u Hannoveru, najveći je i najvažniji inovacijski sajam za područje obrade metala u svijetu. Za nastup na ovogodišnjem sajmu do sada je prijavljeno više od 1.900 izlagača iz 36 zemalja na izložbenoj površini od 173.000 četvornih metara, a među njima je i HSTEC d.d. iz Zadra, koji će se predstaviti na zajedničkom štandu četiri domaće tvrtke, a AD Klasterom iz Zagreba, ITAS Provomajskom d.d. te Sigom International d.o.o.

Tema vodilja sajma EMO Hannover 2013. je „Inteligencija u proizvodnji” što pokazuje da osim tehničkih inovacija na strojevima, važnu ulogu imaju i komponente, proces i usluge.

Na sajmu EMO Hannover održanom 2011. godine nastupilo je 2.048 izlagača, od kojih 60 posto iz 40 zemalja svijeta. Iz Hrvatske su tada nastupile dvije tvrtke (HSTEC d.d. iz Zadra i AD Klaster iz Zagreba) iz područja strojogradnje te proizvodnje autodijelova. Izvoz alatnih strojeva iz Hrvatske prošle godine iznosio je 18,3 milijuna eura te je bio veći za 31 posto nego u 2011. godini.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...