I Europljani će se liječiti na Ugljanu

Dnevna bolnica Psihijatrijske bolnice Ugljan ovih dana slavi 10 godina postojanja. Ta značajna obljetnica obilježena je danas u zadarskom hotelu Kolovare stručnim skupom pod nazivom “Mentalno zdravlje u zajednici”.

Moderatorica skupa, koji je u Zadar privukao najeminentnija imena hrvatske psihijatrije, bila je dr. Renata Sabljar-Dračevac, koja je i otvorila stručni skup podsjetivši na dane prije 10 godina kada se osnivala Dnevna bolnica. Bilo je to 3. svibnja 2003. godine kada je na čelu bolnice bio doc.dr. Emil Žampera koji je također nazočio jučerašnjem stručnom skupu.

– Da nije bilo dr. Žampere ne bi bilo ni Dnevne bolnice, ustvrdila je Sabljar-Dračevac koja je iznijela podatak da je kroz Dnevnu bolnicu u proteklih 10 godina prošlo 2.670 pacijenata.

Ravnatelj Psihijatrijske bolnice Ugljan dr. Mladen Mavar u svojoj pozdravnoj riječi istaknuo je kako se ovaj skup događa u sklopu Županijskih dana, te kako sa županijom kao vlasnikom i osnivačem PB Ugljan imaju izuzetno kvalitetan odnos.

– Jedina smo zdravstvena ustanova u Hrvatskoj koja ima svoj tim za projekte Europske unije. Aplicirali smo dva projekta za fondove EU i nadamo se da ćemo u tome uspjeti, kaže Mavar koji tvrdi da bi time bili konkurentni na europskom tržištu te da bi u bliskoj budućnosti pacijenti iz Europe dolazili upravo kod nas.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...