Imotski: Modro jezero ponovno prepuno vode

Za razliku od ljetnih mjeseci kada Modro jezero posve presuši pa se u njemu igra nogomet, sada je više od sto metara duboko. Savršen pogled – modra dubina jezera u kraškoj kotlini. Mještani i gosti ovih dana uživaju na vidikovcima oko Imotskog Modrog jezera. Vodostaj stalno raste

Teško je zamisliti da je prošlo ljeto jezera bilo posve suho. Sada je unutra 100 metara dubine. Voda nadire takvom snagom da podzemnim kanalima izbija u susjedna polja i vrtače. Voda je izbila u suhoj kotlini, u zaseoku, daleko od jezera.

‘Moguće je da naraste i 30 metara, da kuće poplavi. Ovo je fenomen to nije bilo 20 godina. Navire iz Bosne, tope se snjegovi odozgo Livno i od gore to dolazi’, rekao je jedan mještanin Imotskog.

Za vrijeme velikih suša, voda posve otječe u zemlju, a utakmice na ispucanom zemlji na dnu prava su atrakcija. Teško je to zamisliti ovo ljeto. I impresivno Crveno jezero očarava, 320 metara vode. Mamac za međunarodne ronilačke ekspedicije. No, uokolo nijednog sadržaja. Mnogi Imoćani ističu kako bi se jezera mogla turistički puno bolje iskoristiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...