Ingrid Antičević Marinović ima bruto plaću od 43.221 kn

Ono što je izazvalo najveći bijes kod Zadrana, zasigurno je činjenica kako za put od Zadra do Zagreba, Ingrid A. Marinović i Ani Lovrin treba vrtoglavih 3.290, što je apsurd, jer zastupniku i kandidatu za gradonačelnika Zadra, Božidaru Kalmeti treba svega 1000 kuna.

Saborski zastupnici su u prva tri mjeseca 2013. godine na svom radnom mjestu trebali provesti samo 25 radnih dana. No, kako ih nitko ne kontrolira, sabornica je često bila poluprazna. Ali plaću i brojne dodatke, uredno su primili. Njihova prava u prva tri mjeseca, građane su stajala čak 16,7 milijuna kuna. U Zakonu o pravima i obvezama dužnosnika navodi se kako oni imaju pravo na naknadu za odvojeni život. No, nigdje se jasno ne definira od čega ili koga moraju biti odvojeni da bi primili navedenu naknadu.

Tako se može tumačiti kao naknada za odvojenost od obitelji, kao odvojenost od prebivališta ili kako god netko želi. Dio zastupnika slaže se da je zapravo riječ o naknadi za povećane troškove života na dva mjesta, ali to nigdje ne piše. Tako pojedinci smatraju da bi se ova naknada, ali i druge privilegije zastupnika trebale mijenjati. Iako ih se ni u čemu ne može uspoređivati s dužnosnicima, državni službenici u kolektivnim ugovorima imaju jasno definirano, da se naknada za odvojeni život odnosi na bračnog druga i djecu ili pak na izvanbračnog partnera, ali samo u slučaju da to i dokažu. Naknada im se isplaćuje samo u slučaju ako ih je služba premjestila na drugo radno mjesto, ali ne i ako su sami pronašli posao koji je udaljen više od 50 kilometara od mjesta prebivališta.

Tako zadarske zastupnice Ingrid Antičević Marinović i Ana Lovrin, za istu kilometražu od Zadra do Zagreba imaju različite putne troškove, od vrtoglavih 3.290 kuna. No, ni tu nije kraj bahatosti vladajućih i naše Ingrid. Naime, i ona kao i Ana Lovrin na plaću dobivaju dodatne 3 tisuće kuna i to samo za stanarinu i režije. Ovaj podatak je pokazatelj kako je ovdje riječ ni manje ni više nego o pohlepi i želji za još više novca. Naime, prosječnoj tročlanoj obitelji koja živi u podstanarima i plaća režije za cijeli mjesec ne treba 3 tisuće kuna, a našoj Ingrid i Ani treba i više od tri, što je izazvalo ogorčenje kod građana Zadra: “Sramite se! Da ste poštene, odrekle bi se putnih troškova, paušala i naknade za odvojeni život, kad ste ionako više u Zadru nego li gdje drugdje.”- poručuju ogorčeni građani.

Ingrid Antičević Marinović, saborska zastupnica SDP-a, u veljači je dobila bruto plaću od 34.481 kunu, uz paušal od 1.500 kuna. Usto je Marinović dobila i 3.000 kuna za stanarinu, 3.240 kuna za putne troškove te naknadu za odvojeni život u iznosu od tisuću kuna. Kada se sve to zbroji, Marinović je u veljači primila 43.221 kunu.

Ana Lovrin, saborska zastupnica HDZ-a, u veljači je dobila bruto plaću od 30.878 kuna, uz paušal od 1.500 kuna. Usto, Lovrin je dobila i 3.000 kuna za stanarinu i režije, te uz to naknadu za odvojeni život od 1000 kuna, ali i putne troškove u iznosu od 3.290 kuna. Kada se sve zbroji, Ana Lovrin je u veljači primila 39.668 kuna.

 

Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju Narodnog lista…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...