Inicijativa “Vodeni svijet” zaronila u jadransko plavetnilo

U nedjelju 07. travnja organiziran je edukativni zaron kojim se ronioci volonteri vode na upoznavanje s ljepotama flore i faune jadranskog podmorja. U dubine plavetnila mlade ronioce su vodili iskusni instruktori ronjenja ronilačkog kluba “Sv. Roko” iz Bibinja. Edukativni zaron za 18 mladih ronioca osigurala je Udruga za zaštitu okoliša “Hippocampus” u sklopu građanske inicijative “Vodeni svijet”, podržane od strane Zaklade Kajo Dadić. Prijevoz ronioca do lokacije ronjenja uz otočić Gangarol donacija je agencije Škver tours, koja svojom svesrdnom pomoći prati Udrugu “Hippocampus” u svim projektima i inicijativama od samih početaka djelovanja udruge.

Inicijativu “Vodeni svijet” koju provodimo u suradnji s našim partnerima Ronilačkim klubom “Sv. Roko” započeli smo otvaranjem izložbe podvodnih fotografija u Zavičajnom muzeju Biograd, a nakon edukativnog zarona slijedi velika akcija čišćenja podmorja i obale. Akcijom čišćenja koja će se održati 20. travnja pridružiti ćemo se svjetskom pokretu “World Cleanup 2013” u sklopu kojeg će se u istom danu organizirati akcije čišćenja okoliša diljem cijelog svijeta. Paralelno provodimo aktivnosti u vrtiću i osnovnoj školi gdje djeca izrađuju likovne radove na temu Dana planeta zemlje i upoznaju se s prirodnim bogatstvima koja nas okružuju, kazao je Željko Domitrović, predsjednik Udruge “Hippocampus i voditelj inicijative “Vodeni svijet”

Inicijativa se provodi s ciljem rješavanja problema onečišćenosti podmorja, te podizanja svijesti o volonterstvu, javnom dobru i ekologiji putem edukacije djece i mladih, prezentacije fotografija i akcije čišćenja okoliša.

[nggallery id=281]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...