Ipak bez uhićenja za bombe na Bostonskom maratonu

Vodeći američki mediji povukli su dio izvještaja o uhićenju ‘bostonskog bombaša’ te ističu kako je policija identificirala sumnjivca zahvaljujući snimkama, no još ga nije uhitila.

Do napretka u istrazi došlo je nakon analize videosnimke iz trgovine Lord and Taylor, koja se nalazi blizu mjesta druge eksplozije, ali je pomogla i snimka koju je istražiteljima dala jedna TV postaja iz Bostona.

Izvor koji je CNN-u potvrdio da istražitelji znaju tko bi mogao biti odgovoran kazao je da su nove informacije ‘značajan korak’ i ‘nešto što će promijeniti tijek igre’.

Drugi CNN-ov izvor potvrdio je da se na snimci iz trgovine Lord and Taylor jasno vidi lice osumnjičenog. Istražitelji su pokušavali doći do snimke koja pokazuje sumnjivca kako spušta sportsku torbu u kojoj se nalazila bomba i kako odlazi s mjesta događaja. Upravo to pokazuje i videosnimka iz trgovine Lord and Taylor.

Iako nema više infromacija o osobi koja je osumnjičena, izvori iz istrage potvrdili su da se radi o ‘tamnoputom muškarcu’.

CNN je u prvim izvještajima, pozivajući se na svoje izvore iz istrage, ustvrdio da je osumnjičenik uhićen, no bostonska policija to je demantirala. S druge strane, LA Times tvrdi, pozivajući se na svoje izvore, da je FBI identificirao čak dvojicu sumnjivaca.

Zbog dojave o bombi i sumnjivog napuštenog automobila na nekoliko sati bile su evakuirani federalni sud i jedna od bolnica u Bostonu. Nakon što su policija i FBI utvrdili da nema opasnosti, zaposlenici su pušteni natrag na posao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...