Ivana Radovniković u Studiju 45: “Nemam vremena za imati migrenu”

Gostujući u sinoćnjem Studiju 45 na RTL 2 kod Antonije Mandić, mlada Zadranka, Ivana Radovniković, osvrnula se na svoj dosadašnji rad, ali i neke buduće planove. Emisiju je započela rezimeom svog gostovanja u istom showu prije nekoliko mjeseci, kada je bilo riječi o glavobolji, pa je Ivana emisiju otvorila riječima – nemam vremena za imati migrenu.

Čudno je slušati kad vas drugi hvale, ali, sve je dobro prošlo. Iznenadilo me. No, kad sve radite od početka do kraja sami, nadate se da će i ono što ste napisali i ono što pjevate, da će publika zavoljeti, komentirala je Ivana posljednje tjedne u kojima se nalazi na samom vrhu slušanosti radijskih top lista.

Govoreći o ključu uspjeha izvan granica Hrvatske, Antonija Mandić upitala je što je zapravo ključan faktor, ključ za uspjeh. Da li je to tekst, zarazna melodija ili nešto treće?

Stvar je individualna. Ponekad to bude tekst zbog priče, no često bude i melodija bez obzira koliko je tekst glup, konstatirala je kroz smiješak mlada Zadranka, dodajući kako postoje niz kalkulacija i da ih zna, bila bi češće na prvom mjestu.

Na engleskom sam pjevala pjesme koje smo prevodili za inozemno tržište. Recimo, pjesmu “Samo probaj” smo preveli “Dare to love me”, jer je nemoguće prenijeti doslovno s hrvatskog na engleski, osvanula se na svoje pjesme na engleskom jeziku.

 

10 godina na sceni

Voditeljica je podsjetila kako smo Ivanu prvi puta upoznali u showu prije 10 godina, kada je još išla u srednju školu.

Odrasla si, definitivno, dodala je Antonija nastavljajući kroz smijeh kako Ivana u tih 10 godina nije ništa narasla.

Završila sam fakultet, imala svoj prvi album, pa album obrada, uslijedio je album na engleskom i onda još jedan album. Ne čini se kao mala stvar i ponekad pomislim da sam mogla napraviti još puno toga. Čudno je kad gledate unatrag, dodala je Radovniković.

Glazbom sam se bavila amaterski, nastupala s bendom, na festivalima. Prvi show sam iskoristila najbolje što sam mogla, jer nisam dijete bogatih roditelja ili stričeva koji su mi mogli omogućiti takvu potporu, osvrnula se na svoje početke.

Kad sam upisivala fakultet bila sam redovni student. Trudila sam se polaziti sve seminare, izlaziti na sve ispite. Profesori se nisu obazirali na moju popularnost jer to nisam radila ni sama. Trudila sam se da to ne bude predrasuda. Sjećam se da sam jednom bila nezadovoljna ocjenom, na što sam dobila odgovor da je ocjena sasvim solidna i da se nemam što buniti – to me je jako bocnulo, pa sam na to reagirala pokazavši svoj odlikaški indeks, rekla je Ivana.

 

Ivana i politika

Kad razmišljam o politici, uhvati me velika tuga i depresija, imam potrebu nešto učiniti iako nemam vremena za takav angažman. Kad sam, primjerice, upisivala fakultet žarko sam se htjela baviti politikom. Posebice PR-om, što mi je i struka. Vjerujem da je to ljudima sad smiješno, izjavila je Ivana komentirajući Antonijine riječi kako je producentici napomenula da voli pričati o glazbi i politici.

Da te sutra nazove netko iz premijerovog ureda, što bi odgovorila?

Kolika je plaća, svakako. Šalim se, naravno. Da nemam ljubav prema domovini davno bi otišla, to znaju svi moji. To je zapravo teško pitanje. Ne znam koliko bi se osobno osjećala dobro da podupirem program neke političke opcije jer ne želim skrenuti pažnju s nekih veselijih stvari kojima sam se posvetila, odgovorila je Ivana na pomalo provokativno pitanje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...