Izađite u prirodu i uživajte na suncu: Pred nama pravi proljetni tjedan, temperature će rasti i do 27 stupnjeva

Za one kojima je bilo dovoljno kiše – odlične vijesti. Pred nama je sunčan i vrlo topao tjedan. Do petka bi temperature u kopnenim predjelima mogle dosegnuti i do 27 stupnjeva, a na nebu gotovo nad cijelom zemljom gotovo i da neće biti niti jednog oblaka.

Već danas je većinu zemlje probudilo sunce i vedro nebo, a slično vrijeme nastavit će se i u ostatku tjedna. Nešto više oblaka bit će ujutro, na krajnjem jugu i prijepodne, kada mjestimice može pasti i malo kiše ili kakav kraći pljusak praćen grmljavinom. U unutrašnjosti će ujutro biti mjestimične magle. Vjetar će biti većinom slab, jugozapadni, na Jadranu i jugo, koje će u Dalmaciji ujutro biti i umjerene jakosti. Jutrošnje temperature zraka kretale su se od 5 do 12 u kopnenim te između 9 i 14 stupnjeva u morskim predjelima, dok danju većinu predjela očekuje između 16 i 22 stupnja, samo će u gorskim područjima biti malo svježije.

Srijeda će širom zemlje biti sunčana, pretežno vedra i ugodno topla. U kopnenim će predjelima biti slabog jugozapadnog i zapadnog, u zapadnim predjelima i istočnog vjetra, na Jadranu ujutro i navečer slabe bure, a danju slabog, u Dalmaciji mjestimice do umjerenog, sjeverozapadnog, prolazno i slabog jugozapadnog vjetra. Jutarnje temperature zraka kretat će se između 5 i 12 u kopnenim te od 8 do 14 stupnjeva u morskim područjima. U najtoplijem dijelu dana još će malo zatopliti, pa se u unutrašnjosti zemlje očekuje od 18 do 25, a na Jadranu i u predjelima uz njega od 20 do 25 stupnjeva, javlja meteo-info.

I u četvrtak će biti sunčano, pretežno vedro i toplo. Lijep proljetni dan neće kvariti niti vjetar, koji će širom zemlje biti uglavnom slab – u većini kopnenih predjela istočnih, u Slavoniji i na Jadranu zapadnih smjerova. Ujutro i navečer na Jadranu će biti slabe bure. Temperature zraka u jutarnjim će satima biti od 7 do 13 u kopnenim predjelima te između 11 i 17 stupnjeva na obali i otocima. U najtoplijem dijelu dana još će malo zatopliti, a očekuje se većinom od 20 do 26 stupnjeva.

I petak će u većini zemlje biti sunčan i topao, ali se pred kraj dana očekuje kratkotrajno pogoršanje vremena pa bi u subotu u većem dijelu kopnene Hrvatske mogla padati kiša. Ipak, pogoršanje vremena neće dugo trajati – već u nedjelju nam se vraća sunce i ugodne temperature koje će uglavnom sezati i preko 20 stupnjeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...