Izrael izvršio zračni udar na Gazu

Izrael je u utorak izvršio zračni udar na palestinski Pojas Gaze, prvi takav napad od osmodnevnog rata u studenome, rekli su islamistički pokret koji nadzire taj teritorij i izraelska vojska. Haaretz javlja kako su Palestinci uzvratili napadom na južni Izrael.

‘Okupacijski zrakoplovi bombardirali su otvoreni prostor u sjevernoj Gazi, nije bilo ozlijeđenih’, navedeno je u priopćenju Hamasovog ministra unutarnjih poslova. Izraelski vojni glasnogovornik potvrdio je da je došlo do udara u Gazi, ali nije ulazio u pojedinosti.

Izrael i Hamas dogovorili su primirje uz posredništvo Egipta u studenome, nakon osam dana borbi u kojima je ubijeno 170 Palestinaca i šest Izraelaca.

Izrael je pokrenuo napad 2012. objavivši kako je njegova svrha okončati palestinsko ispaljivanje raketa na njegov teritorij.

Ranije u utorak izraelska vojska je priopćila kako su Palestinci ispalili tri rakete na Izrael, od kojih su dvije pale u Gazu, a jedna na otvoren prostor u južnom Izraelu ne izazvavši štete ili ozljede.

Ni jedna palestinska skupina nije preuzela odgovornost za ispaljivanje raketa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...