Jeziva ispovijest špijunke iz Sjeverne Koreje

Bivša sjevernokorejska špijunka 51-godišnja Kim Hyun-hee progovorila je o najnovijim prijetnjama Pjongjanga, ali i o vremenu kada je kao teroristica digla u zrak južnokorejski zrakoplov.

Kim Hyun-hee, koja se trenutno nalazi na tajnoj lokaciji u Južnoj Koreji smatra kako su nove prijetnje sa sjevera samo pokušaj novog vođe Kim Jong Una da se nametne kao čvrsti lider, pogotovo među vojskom.

”Kim Jong Un je mlad i neiskusan i bori se da zadobije podršku i povjerenje vojske”, kaže i dodaje kako Pjongjang svoje nuklearno oružje koristi kako bi pod kontrolom držao vlastiti narod, ali i dobio neke ustupke od SAD-a.

Kim je kao djevojčica vrbovana i odvedena u kamp za obuku sjevernokorejskih špijuna gdje je provela sedam godina. 1987. godine dobila je zapovijed od tadašnjeg vođe Kim Jong Ila da digne u zrak južnokorejski zrakoplov na liniji KAL 858. Ona i još jedan agent, koji se predstavljao kao njezin otac postavili su plastični eksploziv u dio s prtljagom i izašli iz zrakoplova.

Zrakoplov je eksplodirao iznad šume u blizini tajlandske granice, pri čemu je svih 115 putnika poginulo.

 

Sjeverna Koreja je sekta

U Bahreinu su zbog lažnih putovnica ona i njezin lažni otac uhićeni. On se uspio ubiti cijanidom, dok njoj to nije uspjelo. Imala je tada 25 godina, i osuđena je u Južnoj Koreji na smrt, no kasnije joj je smrtna kazna ukinuta. Živi normalnim životom i pretpostavlja se kako su je poštedjeli jer je otkrila korisne obavještajne informacije iako je službena verzija glasila da je pošteđena jer joj je na sjeveru ispran mozak.

”Mislila sam da je naš vođa Kim Il Sung u stvari bog. Od malih nogu naučeni smo govoriti: ‘Hvala ti, veliki vođo, na svemu!’ Ako bi rekli nešto krivo ljudi bi završavali u logorima. Sjeverna Koreja nije država, to je sekta”, ispričala je Kim.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...