Kako do čestih i višestrukih orgazama

Jedan od najvećih mitova oko ženskih orgazama je taj da sve žene imaju isto iskustvo, No, koliko god postizanje orgazama ima sličan uzorak, svaki ipak varira, a seksolozi tvrde da svaka žena ima svoj ‘potpis’.

Vaš je orgazam jedinstven poput otiska prsta, piše seksologinja Tracey Cox za Daily Mail. Nitko ga ne doživljava kao vi i prihvaćanje te činjenice moglo bi biti tajna za povećanje broja orgazama i jači intenzitet. Razlog leži u tome što tad žene postaju slobodne i neopterećene time da moraju doživjeti orgazam na određen način, primjerice penetracijom, kako bi njihov orgazam bio stvaran.

Nekoliko faktora utječe na intenzitet i učestalost ženskih orgazama – snaga pubokoksigealnog mišića, osjetljivost prednjeg dijela vagine i motivacija za isprobavanjem različitih načina stimulacije, piše Cox.

Generalno, što je više načina na koji žena može postići orgazam, veća je vjerojatnost da će postići višestruke orgazme. Žene koje se ne ‘prisiljavaju’ da dožive orgazam na određen način, već puste tijelo da ih vodi, prirodno bolje reagiraju na stimulaciju.

Ovo su neki od načina na koje možete isprobati kakva vrsta stimulacije vam odgovara i koji je vaš ‘potpis’…

Kegelove vježbe: Snažni mišići bolje rade, tjeraju više krvi u zdjelicu (jače je uzbuđenje) i kontrakcije čine snažnijima (što rezultira dužim, intenzivnijim orgazmom).

Mijenjajte tipove stimulacije: Imat ćete više šanse za više od jednog orgazma ako mijenjate ‘sredstva’ kojima ih postići. Izmjenjujte sve, od oralnog seksa do penetracije, i do korištenja prstiju za stimulaciju klitorisa.

Vježbajte zadržavanje: Dovedite se do ruba orgazma, zatim pričekajte da uzbuđenje padne, i onda se ponovno dovedite do vrhunca. Time ćete se ujedno izvježbati da ostanete na vrhu uzbuđenja, čime će se povećati ne samo ispuštanje endorfina, već ćete time naučiti tijelo da se zadrži na rubu doživljavanja orgazma i tako neprestano i ‘doživljava’ orgazme.

Držite se nekih navika: Što više poznatih okidača pred orgazam vaš mozak prepozna, to će biti učinkovitiji. Primjerice, neki imaju rituale pred spavanje – pranje zuba, umivanje, odlazak na zahod – sve su to signali mozgu da se pripremi za spavanje.

Zapamtite okidače orgazma: Jednostavne će stvari usmjeriti vaš mozak na ‘pravi’ put. To može biti zvuk otvaranja ladice noćnog ormarića dok iz nje vadite vibrator ili neki zvuk koji proizvedete kad ste uzbuđeni. Što ste ih više svjesni, tim bolje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...