Karamarko okuplja veliku desnu koaliciju

‘S HDZ-om smo načelno razgovarali o suradnji u Zagrebu. Savez je moguć, ali se prije treba dogovoriti o programu i uvjetima jer nas ne zanima samo podjela mandata i sinekura’, izjavio je jučer Siniša Šukunda, HSP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba. Time je, piše Jutarnji list, ujedno potvrdio kako HDZ u Zagrebu uoči lokalnih izbora pokušava oformiti veliku desnu koaliciju.

S obzirom na to da je, kako piše Jutarnji list, HSP nedavno potpisao koalicijski sporazum sa strankom Volim Hrvatsku i Nezavisnom listom Pere Kovačevića, u slučaju dogovora s HDZ-om koji je već u savezu s HSP-om dr. Ante Starčević i Blokom umirovljenici zajedno, to znači da će se svi oni naći u istom bloku. HDZ, osim HSP-a, vodi razgovore i s još nekolicinom manjih stranaka poput Zagorske stranke, Zagorske demokratske stranke i Obiteljske stranke te HRAST-a. Zasad u kombinaciji nije jedino HČSP s kojim je HSP raskinuo suradnju jer se, kako Šukunda kaže, nisu našli oko programa.

‘Ako dođe do okupljana desnice u Zagrebu, mi to svakako nećemo opstruirati. To bi bilo jako dobro, a ljevica to radi već godinama. Smatram da bi savez desnog centra s pravaškom opcijom doveo do toga da se svi ti glasovi sliju na jedno mjesto umjesto da se ti glasovi rasprše’, pojašnjava Šukunda.

U HDZ-u su za Jutarnji list neslužbeno potvrdili da se s potencijalnim saveznicima ozbiljno razgovara te da padaju i razne ponude kako bi ih se privoljelo na suradnju.

I dok su neke stranke bile lake za dogovor, neki su se ipak pokazali ‘tvrđim’ pregovaračima. Jedan od njih je i Krešimir Miletić, čelnik HRAST-a, kojemu je HDZ ponudio mjesto dogradonačelnika i peto mjesto na listi, ali je Miletić tu ponudu odbio jer traži tri mjesta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...