Kosor osnovala saborski klub s Kerumom

Dan nakon što ju je Predsjedništvo HDZ-a izbacilo iz stranke, Jadranka Kosor je odlučila ući i novoosnovani Klub zastupnika nezavisne zastupnice Jadranke Kosor i Hrvatske građanske stranke Željka Keruma. Inicijativu ta osnivanje kluba pokrenula je Kerumova sestra, Nevenka Bečić.

‘Klub u kojem svatko od nas vidi svoj prostor i politički interes, kad imate mogućnost raditi u klubu imate veći politički prostor raditi. Želim to iskoristi kao zastupnica u okviru kluba, jer kroz klub imam veći prostor djelovanja’, rekla je Jadranka Kosor. Svoju odluku je još argumentirala i političkim razlozima. ‘Program gospodarskog oporavka koji sam počela ka predsjendica Vlade i program koji sam zastupala ka premijerka, promovirati i dalje kao zastupnica’, pojasnila je.

‘Do sada, od početka konstituiranja ovog saziva, nikada kao članica HDZ-a nikad nisam dobila priliku niti čast govoriti u ime Kluba zastupnika HDZ-a, moj dojučerašnji klub to mi nije dozvolio, a optužili su me da nisam dolazila na sjednica kluba, čak i kad se radilo o izmjenama zakona koje sam osobno pisala’, okrila je dojučerašnja HDZ-ovka. Istaknula je kako želi čuti konstruktivne prijedloge i inicijative, jer je ljudima dosta glupih priča.

Njezini novi politički partneri složili su se da Kosor bude predsjednica kluba zastupnika, koji će uskoro dobiti svoj saborski prostor i infrastrukturu.

‘Kao članica HGS mogu iskazati zahvalnost predsjedniku stranke Željku Kerumu što me ovlastio da potpišem konstituiranje kluba s Jadrankom Kosor’, rekla je Kerumova sestra Nevenka Bečić.

Naglasila je kako je zastupnica Kosor osoba koju izuzetno cijeni. ‘Ona je osoba koja je zvijezda koja je sjajila i sjajit će na hrvatskom političkom nebu. Čast i zadovoljstvo mi je biti s njom u istom klubu. To će nam omogućiti da naše političke poruke možemo učestalije slati našem političkom tijelu’, pojasnila je Bečić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...