Kosor traži od HDZ-a žurnu odluku

Odvjetnik bivše predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor, Krunislav Olujić, upozorio je da Predsjedništvo HDZ-a unatoč odredbama o nužnosti žurnog postupanja još nije odlučilo o prizivu na odluku Visokog časnog suda kojom je Kosor jednoglasno isključena iz stranke, na čijem je čelu bila gotovo tri godine.

Olujić smatra da je takvo postupanje Predsjedništva HDZ-a, kao drugostupanjskog tijela, u suprotnosti sa stranačkim Statutom i Postupovnikom o radu časnih sudova HDZ-a koji propisuju nužnost žurnog postupanja svih tijela stegovnog postupka. Također, ističe da je neriješen status Jadranke Kosor neprimjen političkoj stranci koja promiče načela unutarstranačke demokracije i demokratskog višestranačja.

U pismu medijima podsjeća i da je statutarna posljedica provođenja stegovnog postupka mirovanje članskih prava, odnosno suspenzija svih prava kao članice, zastupnice Hrvatskog sabora i središnjih tijela, prije svega Kluba zastupnika HDZ-a.

Peteročlano Vijeće Visokog časnog suda HDZ-a jednoglasno je 1. ožujka odlučilo o bezuvjetnom isključenju Jadranke Kosor iz HDZ-a i tako ispunilo najavu izrečenu u gradskom odboru stranke da joj za opomenu treba skinuti glavu.

Predsjednik Vijeća Florijan Boras obrazložio je da je Jadranka Kosor javnim istupima dovodila u pitanje HDZ-ova tijela i ustrojstvo. Kako odluka nije konačna, Kosor se na nju žalila Predsjedništvu stranke koje još nije donijelo drugostupanjsku odluku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...