Kriza i dalje trese obrtnike

Na šestoj sjednici Skupštine Obrtničke komore Zadarske županije u sadašnjem sazivu Stipe Knežević okupio je obrtničke predstavnike kako bi raspravili Izvješće o radu za 2012. godinu i Financijsko izvješće.

Kod prihoda plan je bio na 2,4 milijuna kuna, od čega je ostvareno dva milijuna, dok su rashodi planirani na isti iznos zaustavljeni na 1,8 milijuna. Štedljivost je najviše (gotovo 25%) pogodila zaposlene i njihove plaće, ali se protegla na cjelokupne troškove sukladno teškim vremenima. Tako je, unatoč kriznim prilikama, Komora ostala s blagim viškom prihoda.

Iz Kneževićevih riječi i iz izlaganja kolega u skupštini vidljivo je istaknuta aktivnost u kojoj se s mukama obrtnika, ipak upoznaju centralne i lokalne vlasti. Istaknuto je da su ugostitelji dobili smanjeni PDV, kao i turizam u cjelini, prijevoznici i mali brodari oslobođeni su trošarina na energente. Ugostitelji su uz protivljenje prvi prošli iskustvo fiskalnih blagajni.

Obrtnici čine sve što je u njihovoj moći da zaštite interese posla i time doprinosu nošenju s teškom krizom, koja značajno pogađa obrtnike.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...